13.8 C
De Bilt

Zeer warm zomerweer, vanaf vannacht enkele forse onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag schijnt op veel plaatsen de zon, maar lokaal komt er ook wat hoge bewolking voor. In het uiterste noordoosten komen enkele onweersbuien voor, lokaal met hagel en windstoten tot ca 75 km/uur. Het is zeer warm met in de oostelijke helft tropische waardes boven de 30°C, in het oosten lokaal 34°C. Aan de westkust is het met 22 tot 25°C minder warm. Er staat een matige wind uit richtingen tussen zuid en west. Later vanmiddag en in de avond wordt de wind in de kustprovincies noordwestelijk.

Aan het begin van de nacht trekken er van het zuiden uit enkele stevige regen- en onweersbuien ons land binnen. Deze buien kunnen gepaard gaan met hagel, (zware) windstoten en veel neerslag in korte tijd. De buien trekken noordwaarts. Met minimumtemperaturen tussen de 18 en 21°C wordt het een warme nacht. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen, in het noordelijk kustgebied wordt de wind geleidelijk noordoostelijk.

Vrijdagochtend zijn er in het noorden eerst nog onweersbuien. Van het zuiden uit volgen weer zonnige perioden, maar in de middag ontstaan in het zuiden zware regen- en onweersbuien die zich noordwaarts verplaatsen. Bij de buien kan opnieuw hagel voorkomen en kan er lokaal veel neerslag in korte tijd vallen. Bovendien zijn er bij de buien (zware) windstoten mogelijk. Het wordt opnieuw een warme dag, de maximumtemperaturen liggen op veel plaatsen tussen de 25 en 30°C, in het zuidoosten mogelijk nog enkele graden hoger. In het noordelijk kustgebied wordt het met maxima van 20 tot 25°C beduidend minder warm. In de zuidoostelijke helft wordt de wind zuidoostelijk, in de noordwestelijke helft noordoostelijk en de wind kan in het Waddengebied aantrekken naar vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 17/06/2021 15.57 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio