5.7 C
De Bilt

Zomers weekeinde, vandaag in het noorden eerst kans op een (onweers)bui

kaart verwachtingen Vandaag nachtVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht kan er in het westen van het land plaatselijk wat lichte regen vallen, op de meeste plaatsen is het echter droog. Plaatselijk kan er eerst nog mist voorkomen. Met temperaturen die op veel plaatsen niet beneden de 20°C komen is het een zeer warme nacht. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en in het noordwesten en noorden is een enkele regen- of onweersbui mogelijk, elders kan er plaatselijk wat lichte regen vallen. Vooral in het oosten schijnt eerst nog af en toe de zon. De wind is zuidoostelijk, matig en draait naar zuidwest tot west.
Vanmiddag is het eerst half tot zwaar bewolkt. In het oosten valt eerst mogelijk wat lichte regen, in het noordoosten is er nog kans op een (onweers)bui. In de loop van de middag breekt van het westen uit de zon door. De maxima liggen tussen 22°C langs de westkust en 28°C langs de oostgrens. De wind is zuidwest tot west, matig, aan de westkust enige tijd vrij krachtig.
Vanavond is er weinig bewolking en blijft het droog. De wind is westelijk, matig, later in de avond landinwaarts zwak.

Komende nacht blijft het droog, vooral in het noordoosten kan plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het oosten en noordoosten tot 17°C in het zuidoosten. Er staat aan de kust een matige zuidwestenwind. Landinwaarts is er vrijwel geen wind.

Morgenochtend zijn er perioden met zon en blijft het droog. De zuidwestelijke wind is aan de kust af en toe matig, verder landinwaarts is er weinig wind.
Morgenmiddag is het zonnig en droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 23°C op de Wadden tot plaatselijk 29°C in het zuidoosten. Er is weinig wind.
Morgenavond zijn er brede opklaringen en het blijft droog. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/08/2023 03.36 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag nacht kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio