13.8 C
De Bilt

Zomers weekeinde, vanochtend eerst bewolkt en plaatselijk wat lichte regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en plaatselijk valt er wat lichte regen. In het noorden is later vanochtend een enkele (onweers)bui niet uitgesloten. In het uiterste noordoosten schijnt eerst nog af en toe de zon. De wind is zuidoostelijk, matig en draait naar zuidwest tot west.
Vanmiddag is het eerst half tot zwaar bewolkt. In het oosten valt eerst mogelijk wat lichte regen, in het noordoosten is er nog kans op een (onweers)bui. In de loop van de middag breekt van het westen uit de zon door. De maxima liggen tussen 22°C langs de westkust en 27°C in het oosten. De wind is zuidwest tot west, matig, aan de westkust enige tijd vrij krachtig.
Vanavond is er weinig bewolking en blijft het droog. De wind is westelijk, matig, later in de avond landinwaarts zwak.

Komende nacht blijft het droog, vooral in het noordoosten kan plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het oosten en noordoosten tot 17°C in het zuidoosten. Er staat aan de kust een matige zuidwestenwind. Landinwaarts is er vrijwel geen wind.

Morgenochtend zijn er perioden met zon en blijft het droog. De zuidwestelijke wind is aan de kust af en toe matig, verder landinwaarts is er weinig wind.
Morgenmiddag is het zonnig en droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 23°C op de Wadden tot plaatselijk 29°C in het zuidoosten. Er is weinig wind.
Morgenavond zijn er brede opklaringen en het blijft droog. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/08/2023 07.21 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio