12.3 C
De Bilt

Zondagavond in het oosten kans op onweersbuien met plaatselijk veel regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanaf zondagavond in het (zuid)oosten en noorden kans op stevige onweersbuien, code geel.

Vanavond is het eerst half tot zwaar bewolkt. De wind komt uit het noordoosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Komende nacht komen er in het noorden en oosten enkele buien voor. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. Het waait matig uit het noordoosten.

Morgenochtend zijn er perioden met zon en is er in het noordoosten kans op een bui. De wind komt uit het noordoosten en is matig, later aan zee en op het IJsselmeer mogelijk vrij krachtig.
Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Het blijft op de meeste plaatsen nog droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot 25°C plaatselijk in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Morgenavond zijn er perioden met zon maar ontstaan er in het oosten en zuidoosten ook enkele stevige regen- en onweersbuien. Deze buien verplaatsen zich naar het noorden. Bij de buien zijn er hagel en windstoten mogelijk en kan er in korte tijd veel regen vallen waardoor er plaatselijk wateroverlast kan ontstaan. De wind is noordelijk en zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vooral eerst nog vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/05/2023 21.51 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio