12.3 C
De Bilt

Zonnig, droog en warm, later in de avond enkele buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. In het Waddengebied staat er een matige wind uit een zuidelijke richting, elders is er weinig wind.

Vanochtend schijnt op veel plaatsen de zon, in het noorden is er wat meer bewolking. Het blijft overal droog. De wind is matig uit het zuiden, op het IJsselmeer en in het noordelijk kustgebied kan de wind af en toe vrij krachtig zijn. In de loop van de ochtend draait de wind naar zuidwest.
Vanmiddag zijn er perioden met zon en is het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 23°C aan zee tot plaatselijk 32°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Vanavond neemt de bewolking toe en komen er enkele buien voor, daarbij is onweer mogelijk. Boven land staat er een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen westen en noordwest. Langs de kust en op het IJsselmeer staat er een matige tot vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

Komende nacht trekken de (onweers)buien oostwaarts weg en wordt het op de meeste plaatsen droog. Het koelt af naar ca. 16°C. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

Morgenochtend is er aanvankelijk vrij veel bewolking maar geleidelijk breekt de zon steeds vaker door. Wel kan er een bui voorkomen. Er staat een matige, aan de kust vrij krachtige, zuidwestenwind.
Morgenmiddag zijn er zonnige perioden en op een enkele bui in het noordoosten na blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan zee tot 24°C in het zuidoosten. De wind wordt westelijk en blijft matig, langs de kust vrij krachtig.
Morgenavond kan er in het noordelijk kustgebied een enkele bui voorkomen maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Er staat een matige, aan de kust vrij krachtige, west tot zuidwestenwind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 10/07/2023 22.28 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio