10.8 C
De Bilt

Zonnig en vooral in het zuidoosten zeer warm, in het noorden koeler

Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag is er veel ruimte voor de zon. In de middag komt er in het noorden geleidelijk wat meer bewolking en later is daar kans op een (onweers)bui. De temperatuurverschillen zijn vanmiddag groot. In het noordelijk kustgebied wordt het nauwelijks 20°C, terwijl het in Limburg met een lokale 35°C zeer warm wordt. De wind is zwak tot matig, in het zuidoosten zuidwestelijk, in het noorden noordwestelijk. Later op de dag wordt de wind op veel plaatsen noord tot noordoost en neemt toe naar matig, in de kustgebieden en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig.

Later vanavond en komende nacht is er op meer plaatsen kans op een regen- of onweersbui. De minima liggen tussen 13°C in het noordoosten en 17°C in het zuiden van Limburg. De wind is noordoostelijk, zwak tot matig, aan de westkust (vrij) krachtig, aan de zuidwestkust mogelijk enige tijd hard, 7 Bft.

Zondag overdag is het half tot zwaar bewolkt met een enkele (onweers)bui. De maximumtemperatuur ligt tussen 17°C in het noordelijk kustgebied en 23°C in het zuidoosten. De wind is noordelijk en overwegend matig, langs de zuidwestkust soms vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 18/06/2022 07.06 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio