12.3 C
De Bilt

Zonnige perioden, in het zuidoosten kans op een bui. Vrijdag warmer

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend komt er vooral in het oosten wat bewolking voor. Verder schijnt de zon volop en is het droog. De wind waait uit het noordoosten en is meest matig.
Vanmiddag schijnt in het noorden de zon volop. In het zuiden en oosten schijnt de zon ook geregeld, maar komen ook enkele wolken voor en daar kan plaatselijk een enkele regen- of onweersbui ontstaan. De maxima liggen tussen 16°C in het Waddengebied tot 27°C in het zuidoosten. De wind uit het noordoosten is boven land matig, langs de kust en boven het IJsselmeer meest vrij krachtig.
Vanavond kan er in het zuiden en oosten eerst nog plaatselijk een enkele regen- of onweersbui voorkomen. Elders is het zonnig en droog. De wind uit het noordoosten is boven land meest matig, langs de westkust en boven het IJsselmeer vrij krachtig en aan de westkust soms krachtig, windkracht 6.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 10°C plaatselijk in het noorden en 15°C in het zuiden. De wind uit het noordoosten is boven land zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer mogelijk vrij krachtig.

Morgenochtend is het zonnig. Alleen in het noorden komt mogelijk wat meer bewolking voor. De wind komt uit het noordoosten en is boven land zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.
Morgenmiddag begint zonnig. In de loop van de middag ontstaat er wat bewolking, maar er blijft ruimte voor de zon. In het midden en zuiden is er plaatselijk kans op een (onweers)bui. De middagtemperatuur ligt tussen 23°C op de Wadden en 30°C plaatselijk in het midden en zuiden. De wind uit het oosten is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.
Morgenavond zijn er flinke perioden met zon en kan er eerst in het midden en zuiden plaatselijk nog een (onweers)bui voorkomen. De wind komt uit het oosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 08/06/2023 09.03 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio