16 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Zonnige perioden, morgenmiddag in het zuiden mogelijk een (onweers)bui

Verwachting voor vandaag en morgen

In het zuiden is het zonnig, in het midden en noorden zijn er nog vrij veel wolkenvelden aanwezig waaruit lokaal wat (mot)regen valt. In de loop van de middag gaat de zon ook daar meer schijnen en wordt het droog. De middagtemperatuur komt uit tussen 18°C op de Wadden en plaatselijk 23°C in het zuidoosten. De wind is zwak en veranderlijk. In de loop van de dag wordt de wind noordoostelijk. Op het IJsselmeer en aan zee neemt de wind dan toe naar matig.

Komende nacht is het licht bewolkt en droog. Op veel plaatsen ontstaat nevel. De minima lopen uiteen van lokaal 9°C in het noorden tot 13°C aan zee. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige oostenwind.

Morgenochtend en een groot deel van de middag verlopen zonnig. Wel is er sluierbewolking aanwezig. Aan het einde van de middag trekken van het zuiden uit buien het land binnen. Met name in het zuidoosten is er kans op onweer. Het noordoosten blijft droog. De middagtemperaturen variëren van 21°C op de Wadden tot plaatselijk 27°C in het zuidoosten. Er staat een matige oostenwind. Vanaf de tweede helft van de middag draait de wind in het midden en zuiden naar richtingen tussen zuid en zuidoost en neemt af naar zwak. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/09/2021 11.57 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio