Zonnige perioden, vooral vanmiddag buien

kaart verwachtingen Vandaag dag - Regio OnlineVerwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend zijn er flinke zonnige perioden. Geleidelijk ontstaan er stapelwolken en verspreid over het land enkele buien, met name in het midden en zuiden. Plaatselijk kan er 20-30 mm regen vallen en is er een kleine kans op onweer en hagel. De buien zullen in de loop van de avond weer uitdoven. De maximumtemperatuur komt uit rond 21°C. De oostelijke wind is zwak, in het Waddengebied matig.

Komende nacht is het droog en zijn er brede opklaringen. Vooral in het midden en zuiden ontstaan er mistbanken. Het koelt af naar waardes tussen plaatselijk 8°C in het noorden en 14°C in het zuiden. De wind is zwak en variabel, met uitzondering van de noordelijke en noordwestelijke kustgebieden en het IJsselmeer, daar staat een matige oostenwind.

Donderdagochtend lossen de mistbanken op en schijnt op veel plaatsen de zon. Een gebied met dikkere sluierbewolking trekt in de loop van de dag van het zuidwesten uit noordoostwaarts. In het zuidwesten blijft het zo goed als droog, elders ontstaan in de middag stapelwolken die uitgroeien tot buien. Bij de buien is een kleine kans op hagel en onweer. ’s Avonds lossen de buien op, maar van het zuidwesten uit neemt de bewolking toe en gaat het aan het einde van de avond regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 22°C. De wind is zwak tot matig en krijgt in de loop van de dag een zuidwestelijke richting. In de ochtend gebeurt dit al in het zuiden, in het noorden pas tegen het einde van de middag. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 04/08/2021 11.23 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag - Regio Online kaart verwachtingen Morgen nacht - Regio Online kaart verwachtingen Morgen dag - Regio Online 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio