Zware windstoten. Regen, later buien. Vrijdag afnemende wind

kaart verwachtingen Vandaag dag - Regio OnlineVerwachting voor vandaag en morgen

In de eerste helft van de ochtend trekt een gebied met buiige regen van west naar oost over het land. Daarbij is er kans op onweer en komen er (zware) windstoten voor tot ca. 75 km/uur in de noordelijke helft en van 75 tot 90 km/uur in de zuidelijke helft. In de loop van ochtend trekt de regen naar Duitsland weg en neemt de wind tijdelijk iets af.

In de middag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en vallen er talrijke buien, vooral in het noorden mogelijk met onweer. De temperatuur blijft steken bij 12°C. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer hard, mogelijk af en toe stormachtig, 8 Bft. In de kustgebieden zijn nog steeds windstoten mogelijk van 75-90 km/u, verder landinwaarts is er bij buien kans op windstoten van ca. 75 km/uur. In de avond neemt de wind geleidelijk wat af.

In de nacht naar vrijdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en trekken er vooral in het noorden enkele buien over. De minima liggen tussen 11 C in het noordwesten tot lokaal 4 C in het zuidoosten. De west tot noordwestenwind is meest matig boven land en langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft. Langs de noordkust is er bij buien nog steeds kans op windstoten van 75-90 km/u.

Vrijdag overdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af en vooral in de ochtend en middag is er kans op enkele buien. De maxima liggen rond 11 C. De wind is nog steeds west tot noordwest, boven land matig en langs de kust krachtig, soms hard, 6-7 Bft. Langs de noord(west)kust is er kans op windstoten rond 75 km/u. In de avond neemt vooral in het zuiden de wind sterk af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/10/2021 07.09 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag - Regio Online kaart verwachtingen Morgen nacht - Regio Online kaart verwachtingen Morgen dag - Regio Online 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img