12.1 C
De Bilt
dinsdag, 24 september 2024

55+ers gratis naar musea in de stad

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Ouderen kunnen Heerlenaren van 55 jaar en ouder, gratis naar drie musea in de stad, en wel op zaterdag 5 en zondag 6 oktober. 55+ers krijgen dan op vertoon van hun identiteitsbewijs gratis toegang bij Kasteel Hoensbroek, het Mijnmuseum en SCHUNCK Glaspaleis. De actie wordt voor de 2e keer gehouden.

Uitje voor 55+

Wethouder Marco Peters van Ouderenbeleid: “Ouderen moeten kunnen genieten van al het moois dat onze stad te bieden heeft. Er valt zoveel te ontdekken. Of het nu gaat om het mooiste kasteel van Nederland, Kasteel Hoensbroek, onze mijngeschiedenis in het Mijnmuseum of de expositie van Andy Warhol in SCHUNCK. Zo ontstaat er ook meer betrokkenheid met onze stad. Het is daarnaast ook een uitstekende gelegenheid om met anderen af te spreken en samen onze musea te gaan verkennen. Ontmoetingen stimuleren, mensen boeien én betrekken zijn belangrijke thema’s binnen ons ouderenbeleid.”

Wat neemt u mee?

Inwoners die gebruik willen maken van dit aanbod moeten bij de entree een identiteitsbewijs laten zien waaruit blijkt dat ze 55 jaar of ouder zijn.

Aanmelding nodig voor Andy Warhol expo

Wilt u de Andy Warhol expo ‘Vanitas’ in SCHUNCK Glaspaleis bekijken? Meld u zich dan van tevoren aan op de website. De beschikbaarheid is beperkt.

Succesvol initiatief

In 2023 werd deze actie voor het eerst gehouden en die bleek meteen succesvol. In totaal maakten daar toen 357 mensen gebruik van. De Internationale Dag van de Ouderen is altijd op 1 oktober, maar omdat veel 55+ers werken, is ervoor gekozen om deze actie op 2 dagen in het weekend daarna te houden (5/6 oktober). Het Thermenmuseum kan in tegenstelling tot vorig jaar niet meedoen, omdat dit museum momenteel gesloten is ter voorbereiding op de bouw van het Romeins Museum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio