1.7 C
De Bilt

1,4 miljoen Nederlanders geswitcht van energiebedrijf

Ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders zijn in 2018 gewisseld van energieleverancier. Dat blijkt uit cijfers van toezichthouder ACM. Het zou gaan om een recordaantal overstappers.

Dit najaar werd namelijk duidelijk dat de stroom- en gastarieven tot wel 360 euro zouden stijgen. Vooral de energiebelastingen gingen fors omhoog. Dat heeft veel mensen wakker geschud. Veel Nederlanders kozen daarom voor een ander energiecontract en een nieuw energiebedrijf.

Vergelijken

Uit cijfers van vergelijkingssites kan een gemiddeld huishouden zo’n 300 euro op jaarbasis besparen door over te stappen van energieleverancier. Door je verbruik en postcode in te vullen bij een energievergelijker kom je zelf achter of je kunt besparen en bij welke energiemaatschappij je voordelig uit bent.

Veel energievergelijkingssites zijn de afgelopen periode massaal geraadpleegd. Sommige websites zagen hun bezoekersaantallen stijgen met meer dan 70 procent.

Klimaatmaatregelen

Doordat het kabinet meer maatregelen gaat nemen om de CO2-uitstoot te verminderen, kunnen de energietarieven de komende jaren verder gaan stijgen. Met name de heffingen op gas zullen waarschijnlijk hoger worden. De regering wil namelijk dat gebouwen en woningen aardgasvrij worden, bijvoorbeeld door gebruik te maken van betere isolatie en duurzame verwarming. Binnenkort maakt het kabinet bekend welke voorstellen uit het klimaatakkoord in de praktijk worden gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio