17 C
De Bilt

9 dingen die je met je oude mobiel kunt doen zonder deze weg te gooien

Je kijkt naar je oude mobiel, die trouw in de lade ligt, gevuld met herinneringen en verhalen van jarenlang gebruik. Maar nu is het tijd om verder te gaan. Je hebt namelijk al meer dan een jaar een andere telefoon en daarom vraag je je af: wat kan ik eigenlijk doen met dit slimme stukje technologie? In plaats van je oude metgezel te laten verstoffen in een lade of, erger nog, in de prullenbak te belanden, zijn er talloze spannende manieren om je mobiel een tweede leven te geven.

9 dingen die je ermee kunt doen

Een oude mobiel hoeft niet op de stortplaats te belanden. Sterker nog: dat is misschien wel het slechtste dat je met de telefoon kunt doen. Er zijn veel betere alternatieven die zowel voor jou als het milieu een betere keuze zijn.

1. Verkopen

Je oude mobiel kan een bron van extra geld worden. Verkoop het aan iemand die op zoek is naar een betaalbaar toestel met nog steeds veel functionaliteit. Denk aan het avontuurlijke stel dat graag off-the-grid reist en een reservetelefoon nodig heeft voor het geval van nood.

2. Doneren

Geef je oude mobiel een nobel doel door het te doneren aan een goed doel of een organisatie die er iets goeds mee doet. Denk aan kansarme jongeren die geen toegang hebben tot moderne technologie. Doneer je mobiel om hen de kans te geven om zich te ontwikkelen, te leren en hun horizon te verbreden.

3. Inleveren voor geld

Wist je dat je je oude mobiel kunt inleveren bij bepaalde winkels, opkopers of recyclecentra en er geld voor terugkrijgt? Het is een win-win situatie: je helpt het milieu door het toestel op de juiste manier te recyclen én je ontvangt er nog een beloning voor.

4. Weggeven

Soms draait het leven niet alleen om geld, maar om het delen van vreugde. Geef je oude mobiel weg aan een vriend, familielid of zelfs een wildvreemde die er behoefte aan heeft.

5. Transformeren tot beveiligingscamera

Maak van je oude mobiel een waakzame bewaker. Installeer een beveiligingscamera-app en gebruik je mobiel om je huis of kantoor in de gaten te houden. Met de ingebouwde camera en internetverbinding kan je mobiel elke verdachte beweging detecteren en je direct op de hoogte stellen.

6. Creëer een slimme fotolijst

Verander je oude mobiel in een digitale fotolijst vol herinneringen. Selecteer je favoriete foto’s en installeer een diavoorstelling-app. Plaats je mobiel in een elegante fotolijst en geniet elke dag van een wisselende weergave van je kostbaarste momenten.

7. Maak een draagbare muziekspeler voor je auto

Geef je oude mobiel een nieuw doel, bijvoorbeeld als een speciale muziekpartner voor je autoritten. Sluit je mobiel aan op de geluidsinstallatie van je auto, laad hem vol met je favoriete afspeellijsten en de saaie autoritjes worden een stuk leuker.

8. Creëer een nachtkastje-multitool

Geef je oude mobiel een centrale plek in je slaapkamer door het om te toveren tot een handige multitool voor op je nachtkastje. Gebruik apps om je wekker, weerbericht, kalender en zelfs een ontspannende meditatiegids te integreren.

9. Verander het in een speelkameraad

Laat je oude mobiel een bron van leren en plezier worden voor kinderen. Installeer educatieve apps, interactieve verhalen en puzzels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio