12.7 C
De Bilt

Actie tegel eruit, plant erin!

Middelburg – Op zaterdag 13 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur krijgen inwoners tegen inlevering van een tegel een zakje bloembollen bij Groenrijk Middelburg.

Tuinontwerper

Op deze dag is er ook een tuinontwerper aanwezig om bezoekers te adviseren over het vergroenen van hun tuin. Voor een gericht advies is het aangeraden een foto van de tuin mee te nemen.

Verstening

Het doel van deze actie is het tegengaan van de verstening in de tuin en bewoners bewust te maken van de nadelige gevolgen van verstening. Denk hierbij aan de afbreuk van de biodiversiteit en aan klimaatverandering.

Op zaterdag 9 maart 2019 wordt de actie ‘tegel eruit, plant erin!’ herhaald. Deze acties worden mede georganiseerd door Groei&Bloei afdeling Walcheren.

Operatie Steenbreek

Gemeente Middelburg heeft zich recent aangesloten bij de landelijke publiekscampagne van Operatie Steenbreek.

Nu het aantal hevige hoosbuien toeneemt, kampen we steeds vaker met wateroverlast. Door de vele verhardingen komen riolen onder druk te staan en lopen straten over. Met allerlei nadelige gevolgen van dien, maar bovenal een flinke financiële schade. Minder groen in de tuin betekent minder vogels, vlinders, bijen en andere dieren, dus meer groene tuinen leveren een goede bijdrage aan de natuur.

Speciaal voor de basisscholen in gemeente Middelburg starten IVN en NME Walcheren een nieuw onderwijsproject over Operatie Steenbreek. Scholen ontvangen meer informatie over het project.

Ondernemingen die ook een actie willen organiseren of een platform willen bieden kunnen contact opnemen met de heer Sakko van gemeente Middelburg, bereikbaar via j.sakko@middelburg.nl of (0118) 67 52 12.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio