14.9 C
De Bilt

Alle nieuwe functies en verbeteringen van de iPhone 13

Apple heeft door de jaren heen ontzettend veel nieuwe smartphones ontwikkeld. Doordat deze telefoons stuk voor stuk van hoogwaardige kwaliteit zijn, vliegen ze als warme broodjes over de toonbank. Dit geldt ook voor de nieuwste Apple iPhone 13. Qua uiterlijk lijkt dit toestel op zijn voorganger, maar er zijn grote verschillen. De nieuwste Apple smartphone is namelijk op talloze vlakken vernieuwd en verbeterd. Benieuwd waarin dit toestel verschilt van zijn voorgangers? In deze tekst zetten wij alle nieuwe functies en verbeteringen van de iPhone 13 op een rijtje.

Beelden worden haarscherp weergeven

Eén van de pluspunten van Apple is dat het bedrijf veel aandacht besteedt aan het beeldscherm van de iPhone. Apple is er namelijk veel aan gelegen om beelden haarscherp weer te geven. Bij de iPhone 13 is dit zeker het geval. Dit nieuwste paradepaardje van Apple beschikt namelijk over een luxe OLED-scherm. Foto’s, video’s en games worden hierdoor altijd haarscherp weergeven. Door de kleurtechnologieën die Apple heeft toegepast ben je ook verzekerd van de meest realistische beelden. Dit is niet langer het geval als jouw iPhone sneuvelt. Reden genoeg om het toestel goed te beschermen. Koop daarom direct een iPhone 13 hoesje bij aanschaf van dit toestel.

Nog sneller dan zijn voorgangers

Er is niets zo vervelend als een trage smartphone. Je wilt immers niet lang wachten tot apps geopend worden. Daarom zoek je waarschijnlijk een snelle telefoon. Wat dat betreft is de iPhone 13 een uitstekende keuze. Wie dacht dat de voorgangers van dit toestel al snel waren, staat vast en zeker versteld van de prestaties van de iPhone 13. De nieuwste iPhone is namelijk nog sneller dan zijn voorgangers. Dit komt doordat het toestel is uitgerust met een A15 Bionic-processor. Dankzij dit onderdeel is de iPhone 13 ongeveer 40 procent sneller dan de iPhone 12. Hierdoor is de telefoon geschikt om zware bestanden te verwerken. Bovendien kun je er jouw favoriete games op spelen.

Nieuwe camera’s zijn nog beter geworden

Heb je al eerder een iPhone gehad? Dan is het jou vast en zeker bekend dat de camera’s van deze toestellen van hoogwaardige kwaliteit zijn. Met de iPhone 12 kon je al haarscherpe foto’s maken, maar de camera’s van de iPhone 13 zijn nog weer een stukje beter. Eén van de grote voordelen is dat foto’s die je met de iPhone 13 maakt er minder ‘bewogen’ uitzien. Hoe dit komt?

Door de verbeterde beeldstabilisatie die Apple verwerkt heeft in dit toestel. Hierdoor is nagenoeg iedere foto die je maakt haarscherp. Dit is zelfs het geval als je het toestel niet helemaal stil houdt tijdens het maken van een foto. Dit komt doordat de sensor meebeweegt als je zelf in beweging bent. Hierdoor doet de camera van de iPhone 13 niet onder voor een professionele camera.

Verschillende mogelijkheden voor wat betreft opslagruimte

Hierboven haalden we al aan dat je met de iPhone 13 zware bestanden kunt verwerken. Bovendien kun je jouw favoriete games spelen op dit toestel. Dit is onder meer mogelijk door de grote opslagcapaciteit van de iPhone 13. Bestanden, games, foto’s en apps moeten namelijk opgeslagen worden op de telefoon. Vandaar dat het toestel behoorlijk wat opslagruimte heeft. Je bepaalt zelf overigens hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Apple heeft de iPhone 13 namelijk met drie verschillende opslagcapaciteiten uitgebracht. Je kunt kiezen voor 128 GB, 256 GB of 512 GB. Hak niet te snel een knoop door, maar vraag jezelf eerst af hoeveel geheugen je nodig hebt.

Accu gaat langer mee

Smartphones worden intensief gebruikt. Daarom zoek je waarschijnlijk een toestel dat je niet om de haverklap op hoeft te laden. Wat dat betreft is de iPhone 13 een goede keuze. In vergelijking met de iPhone 12 is de accucapaciteit van het nieuwste toestel namelijk vergroot. De capaciteit van de iPhone 13 is 3095 mAh, terwijl dit bij de iPhone 12 ‘slechts’ 2775 mAh was. Dit betekent dat je jouw toestel minder snel op hoeft te laden. Door de groter accucapaciteit kun je een iPhone 13 vaak moeiteloos een hele dag gebruiken zonder hem op te laden. Tussentijds opladen kan alleen nodig zijn als je het toestel intensief gebruikt.

Kleinere zwarte balk aan bovenzijde scherm

We sluiten dit overzicht met nieuwe en verbeterde functies van de iPhone 13 af met een puntje dat betrekking heeft op het uiterlijk. De zwarte balk aan de bovenzijde van het scherm is bij de iPhone 13 namelijk kleiner dan bij zijn voorgangers. In deze balk zit de speaker verwerkt. De ‘notch’, zoals de balk ook genoemd wordt, is bij de nieuwste Apple smartphone liefst 20 procent kleiner dan bij de iPhone 12. Hierdoor geniet je van een nog groter beeldscherm als je voor dit toestel kiest. Bijkomend voordeel hiervan is dat het batterijpercentage van jouw iPhone 13 altijd zichtbaar is op het scherm.

1 REACTIE

  1. 3 dagen geleden gekocht: nog even wennen na mijn iPhones 7 en daarvoor 4. Mijn 1e indruk: geweldig!!! Mis wel mijn vinger-accoord maar met onthouden kom je ver. Overzetten 7 naar 13 voor €30,- is prima te doen: daarna wel aantal apps opnieuw ‘aanzetten’ cq. Scannen van (QR app), afsluiten etc van 7 naar 13. Beveiliging: nog een puntje als je abonnement op een oudere laptop draait.

    Overigens: mijn hartelijke dank voor jullie site. Soms kom ik er niet uit en zal eea. Nog geregeld raadplegen. Fijn 2022 voor jullie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio