1.7 C
De Bilt

Een autoverzekering afsluiten vraagt om goede keuzes maken

Je mag in Nederland alleen de openbare weg op met een auto als je een autoverzekering hebt. Daarom sluiten de meeste mensen direct een verzekering af als zij een andere auto kopen. Op deze manier voorkom je dat je een boete krijgt omdat je in een onverzekerde auto rondrijdt. Ben je nog op zoek naar een autoverzekering? Dan kun je hier mogelijk nog wel wat hulp bij gebruiken. Het is namelijk geen gemakkelijke opgave om de beste autoverzekering te vinden. Daarom helpen wij jou graag een handje bij jouw zoektocht. In deze tekst vertellen we je alles wat je moet weten voordat je een autoverzekering afsluit.

Drie verschillende dekkingen

Je kunt jouw auto op verschillende manieren verzekeren. De meeste verzekeraars werken met drie dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. In de basis zijn deze verzekeringen overal hetzelfde, maar ze kunnen op bepaalde punten verschillen. Reden genoeg om je hier goed in te verdiepen. Om jou op weg te helpen lichten we hieronder eerst de drie dekkingen toe. Op deze manier kun je bepalen wat in jouw situatie de beste autoverzekering is.

1. WA

Iedereen die de weg op wil met een auto moet deze in ieder geval verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto bij anderen aanricht. Ben je betrokken bij een aanrijding? Dan vergoedt de verzekeraar de kosten voor de schade die ontstaan is bij andere betrokkenen.

2. WA + Beperkt Casco

Deze verzekering dekt niet alleen de schade die je bij anderen aanricht, maar ook schade aan jouw eigen auto. Het gaat hier niet om schade als gevolg van een aanrijding, maar door storm, hagel, inbraak, diefstal en joyriding. Omdat de dekking uitgebreider is, betaal je meer premie voor deze verzekering.

3. WA + Volledig Casco

Dit is de meest uitgebreide autoverzekering. Je verzekert jouw auto voor de hierboven genoemde zaken, maar ook voor schade als gevolg van botsingen, slippartijen van de weg en te water raken. Gaat het om een aanrijding? Dan maakt het niet uit of jijzelf of iemand anders de veroorzaker was. Omdat deze verzekering zo uitgebreid is, staat hij in de volksmond ook wel bekend als allriskverzekering.

Neem de leeftijd van jouw auto als uitgangspunt

Veel mensen vinden het lastig om een geschikte dekking voor hun auto te kiezen. Worstel je hier ook mee? Dan vind je het misschien eng om een knoop door te hakken. Gelukkig is er een makkelijke manier om te bepalen welke dekking het beste bij jouw auto past: de leeftijd van het voertuig. Als de auto 10 jaar of ouder is, kiezen de meeste mensen voor een WA-verzekering. Bij auto’s van 6 tot 10 jaar wordt vaak gekozen voor WA + Beperkt Casco. Heb je een auto gekocht en is deze maximaal 6 jaar oud? Dan geniet WA + Volledig Casco de voorkeur.

Autoverzekering afsluiten

Hoe sluit je een autoverzekering af? Als je nog niet eerder een auto hebt verzekerd, stel jij deze vraag ongetwijfeld ook. De makkelijkste manier om een autoverzekering af te sluiten is via internet. De meeste verzekeraars bieden jou namelijk de mogelijkheid aan om online een autoverzekering af te sluiten. Doordat je de deur niet uit hoeft, kost dit je slechts een fractie van je tijd. Bovendien kun je 24/7 een verzekering aanvragen, waardoor je dit altijd doet op momenten dat het jou uitkomt. Wil je jouw auto verzekeren bij Interpolis? Dan gaat jouw autoverzekering vrijwel direct in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio