20 C
De Bilt

Zo bespaar jij als student op je zorgverzekering

Als student weet je vast maar al te goed dat het leven duur kan zijn. Het is daarom goed om op te kleintjes te letten en waar mogelijk te besparen. Een goede manier om geld te besparen, is door te kijken naar je zorgverzekering. Er bestaat namelijk een kans dat je teveel betaalt voor je verzekering of dat er een andere verzekering beter je past. Hoe je bespaart op je zorgverzekering als student? Je leest het in dit artikel.

Goedkoopste zorgverzekering voor studenten

Als student doe je er goed aan om voor de goedkoopste zorgverzekering te kiezen. Je wil namelijk zo min mogelijk betalen. Er zijn gelukkig heel wat zorgverzekeraars die speciale aanbiedingen hebben voor jou als student. Vergelijk online verschillende zorgverzekeringen en ga op zoek naar zorgverzekeringen speciaal voor studenten. Maar, let er wel op dat de goedkoopste zorgverzekering niet altijd de beste optie voor jou is. Kijk daarom goed naar de voorwaarden en dekking van de verzekering.

Aanvullende verzekeringen

Als student heb je niet altijd alle aanvullende verzekeringen nodig. Kijk daarom goed naar de aanvullende verzekeringen die jij wel of niet nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld geen tandartsbehandelingen nodig? Dan is het zonde om hiervoor te betalen. Door een aanvullende verzekering op te zeggen die je niet nodig hebt, bespaar je een hoop geld. Maar, soms is een aanvullende verzekering juist kostenbesparend als je bepaalde zorg veel nodig hebt (zoals fysio).

Eigen risico

Door je eigen risico te verhogen, bespaar je op je zorgverzekering. Dit houdt alleen wel in dat je meer eigen kosten hebt wanneer je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet. Als je weinig tot geen medische zorg nodig hebt, kan het slim zijn om je eigen risico te verhogen. Maar, zoals de naam het als zegt, het is wel een risico. Houd er wel rekening mee dat je eigen risico niet hoger kan zijn dan €885.

Collectieve zorgverzekering

Sommige onderwijsinstellingen hebben een collectieve zorgverzekering, waar je als student gebruik van kan maken. Dit is voordelig, omdat de verzekeraar hierdoor korting geeft op de premie. Check daarom bij je onderwijsinstelling of zij een collectieve zorgverzekering hebben en of deze voordelig is voor jou. Dat hoeft namelijk niet altijd zo te zijn, dus doe ook hier goed onderzoek naar.

Als student zijn er veel manieren om te besparen op je zorgverzekering. Door op de dingen uit dit artikel te letten en de kiezen voor een zorgverzekering voor studenten, bespaar je veel geld op je zorgverzekering en houd je meer geld over voor andere leuke dingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio