19 C
De Bilt

Burendag kan je op ieder moment vieren met de leukste activiteiten

Officieel wordt burendag ieder jaar op de vierde zaterdag van september gevierd. Maar woon jij in een gezellige straat of wil je jouw buren graag beter leren kennen, omdat je er net bent komen wonen? Dan is het natuurlijk leuk om veel vaker een activiteit met elkaar te doen. Toch is het soms misschien lastig om te bedenken wat je dan moet ondernemen. Daarom geven wij je een aantal leuke tips – weer eens wat anders dan dat standaard bakkie!

Buurtconcert voor al je buren

Het zal je verbazen over welke talenten jouw buren beschikken. De buurman op de hoek speelt misschien wel prachtig gitaar en het buurmeisje aan de overkant heeft een stem als een nachtengaal. Tijdens een buurtconcert mag iedereen zijn of haar kunsten tonen. Met name leuk voor de kids, maar wie weet ontstaan er wel verrassende nieuwe samenwerkingen of complete bands! Regel ook een presentator die alle acts aankondigt en een DJ om het concert op een feestelijke manier mee af te sluiten.

Spelletjesdag

Een andere manier om je buren beter te leren kennen door middel van een activiteit, is door een spelletjesdag te organiseren. Hierbij wordt op iedere plek in de straat een ander spel georganiseerd. Denk aan de oudhollandse spelletjes als koekhappen en zaklopen voor de kinderen en voor de volwassenen een bingo of pubquiz. Ook leuk om er prijzen aan te koppelen, zodat mensen extra competitief worden en graag meedoen.

Buurtbarbecue

Een barbecue is een gezellige manier om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een lekker hapje en drankje. Toch is dit vaak iets wat we alleen in de zomer ondernemen. Zonde! Want ook in de winter kan een barbecue voor veel gezelligheid zorgen. Regel lekkere hapjes en hou hierbij rekening met verschillende diëten. Dus ga niet alleen voor het standaard kipspiesje, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan een lekker visje of vegetarische en vegan gerechtjes.

Zorg daarnaast voor bijgerechten, die gegeten kunnen worden tijdens het wachten en vergeet natuurlijk de borrel niet. Tip: sla deze in bij de wijn groothandel of bier groothandel, zodat je kosten bespaart. Er is ongetwijfeld iemand met een KVK-inschrijving bij jou in de straat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio