11.8 C
De Bilt

speciale coronacampagne rondom de feestdagen

Binnenland – Het kabinet wil extra aandacht vragen voor het belang van drukte vermijden en afstand houden tijdens de feestdagen. Daarom start de Rijksoverheid morgen een ‘decemberspecial’ van een speciale coronacampagne. De eerste tv-commercial richt zich op het belang van drukte vermijden in aanloop naar de feestdagen. Vanaf medio december zal een tweede commercial te zien zijn op tv over afstand houden tijdens de feestdagen.

Coronacampagne

De komende weken zijn cruciaal om het coronavirus onder controle te krijgen. Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog en druk op de zorg neemt nog maar nauwelijks af. Alleen door ons goed aan de maatregelen te houden, kunnen we ervoor zorgen dat de cijfers weer de goede kant op gaan. Tijdens de decembermaand vergt dat extra aandacht.  

Inkopen doen voor de feestdagen

Winkelen in aanloop naar de feestdagen is dit jaar anders is dan anders. Mensen worden opgeroepen om doelgericht en alleen te winkelen. Ook wordt hen gevraagd vooral inkopen te doen bij winkels dichtbij huis en om ook eens een keer op een doordeweekse dag te gaan in plaats van in het weekend. Zo kunnen we samen drukte te vermijden en besmettingen voorkomen.

Naast spotjes van de Rijksoverheid zullen ook brancheorganisaties zich inzetten om deze boodschap in winkels uit te dragen. En drukte vermijden geldt natuurlijk niet alleen tijdens het winkelen. Wie tijdens de kerstvakantie erop uitgaat naar een pretpark, bioscoop of natuurgebied, doet er goed aan om er op te letten hoe druk het ergens is en weg te gaan als er teveel mensen zijn.  

Ook afstand houden tijdens de feestdagen 

Tijdens de feestdagen is het extra belangrijk dat we de basismaatregelen blijven naleven. We nodigen niet meer dan drie mensen uit op een dag. We houden anderhalve meter afstand van mensen uit een ander huishouden, ook aan tafel of tijdens de viering. We kiezen waar mogelijk voor het huis met de meeste ruimte, zodat je makkelijker afstand kunt houden. We wassen vaak onze handen, bijvoorbeeld als je ergens binnenkomt of voor je gaat eten.

En bij klachten, hoe mild ook, blijven we thuis, gaan niet naar buiten of bij anderen op bezoek en we laten ons testen. Wie besmet is, roept hulp in van anderen. Bijvoorbeeld voor boodschappen en andere klusjes, zodat de besmette persoon thuis kan blijven. De tweede coronacampagne is bedoeld om mensen te herinneren aan het belang van het naleven van de coronamaatregelen tijdens de feestdagen. 

Over ‘Alleen Samen’ 

Sinds maart 2020 loopt de coronacampagne ‘Alleen Samen’. Het doel van de campagne is om Nederland helderheid te geven over de corona-maatregelen en om handelingsperspectieven te bieden die bijdragen aan het beperken van de verspreiding van het virus. De coronacampagne is slechts één onderdeel van alle communicatie rondom het coronavirus. Naast spots op radio en tv worden onder meer sociale media, websites en nieuwsbrieven ingezet. En de Rijksoverheid werkt samen met andere partijen om de communicatie rondom het coronavirus nog verder te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio