14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Datingapp Tinder start samenwerking met Centrum Seksueel Geweld

Seksueel geweld is een ernstig maatschappelijk probleem dat helaas op verschillende plaatsen en in diverse contexten voorkomt. Eén gebied waar seksueel geweld met name zorgwekkend is, is op datingapps. Hoewel datingapps een platform kunnen bieden voor het ontmoeten van nieuwe mensen en het aangaan van relaties, zijn ze ook een omgeving waarin seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag kunnen gedijen. Daarom heeft datingapp Tinder besloten een samenwerking aan te gaan met het Centrum Seksueel Geweld (CSG).

Tinder biedt leden professionele hulp en zet in op voorkomen seksueel geweld

Tinder wil haar Nederlandse leden voorzien van professionele hulp en voorkomen dat zij slachtoffer worden van seksueel geweld. De datingapp richt zich zowel op hetero’s als gebruikers met een andere seksuele oriëntatie, wat de samenwerking nog waardevoller maakt. Tinder is ook een populaire datingapp voor homoseksuele mannen. Homomannen maken volgens onderzoek vaker seksueel geweld mee dan heteromannen. Veel (gender) queer-personen daarnaast krijgen te maken met homofobie, transfobie, discriminatie of seksisme.

Centrum Seksueel Geweld

Iva Bicanic, directeur van het Centrum Seksueel Geweld, zegt hierover: “Veel slachtoffers van een nare seksuele ervaring zijn in de war over wat hen is overkomen en twijfelen over wat te doen. Dankzij de samenwerking met Tinder kunnen we mensen die een nare seksuele ervaring tijdens of na hun date ervaren informeren over waar ze snel de juiste hulp kunnen krijgen.”

Tinder heeft een educatieve campagne gelanceerd die vanaf nu tot 31 december in-app zichtbaar zal zijn voor alle Nederlandse leden. De campagne richt zich op het waarborgen van de veiligheid en het ondersteunen van slachtoffers van seksueel geweld. Het CSG zal informatie verstrekken over de juiste zorg voor slachtoffers van seksueel misbruik.

Swipe Card

Om haar leden beter te informeren, zal Tinder een Swipe Card tonen die de leden naar de CSG-website zal leiden voor aanvullende informatie. De CSG-website zal informatie bieden over wat er moet gebeuren na een nare seksuele ervaring. Het CSG kan hierbij ondersteunen door het verlenen van forensische, medische en psychologische hulp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio