11.5 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Defensie reikt Herinneringsmedaille Internationale Missies uit in ‘s-Hertogenbosch

Ruim 900 militairen die deelnamen aan missies in Afrika, Azië, Midden-Oosten en Europa ontvangen op 11 en 12 mei hun Herinneringsmedaille Internationale Missies (HIM). Het is de eerste keer na de uitbraak van COVID-19 dat de medaille-uitreiking op een dergelijke grote schaal plaats vindt.

Uitreiking op 11 mei

Op 11 mei reiken de Minister van Defensie Kajsa Ollongren en Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim de medailles uit aan 500 militairen in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch. Op 12 mei ontvangen 400 militairen daar hun medailles uit handen van plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten vice-admiraal Boudewijn Boots.

Waardering en erkenning met Herinneringsmedaille

De Herinneringsmedaille Internationale Missies wordt toegekend aan militairen die ten minste 30 dagen onafgebroken aan een vredesoperatie hebben deelgenomen. Met deze medaille en de ceremonie spreekt Defensie haar waardering uit voor de inzet van militairen, die vaak onder moeilijke omstandigheden opereren. De uitreiking vindt plaats in het bijzijn van familie en relaties en wordt opgeluisterd met militaire muziek.

Waardering voor militairen en het thuisfront

Niet alleen de militairen ontvangen een blijk van waardering en erkenning, maar ook hun thuisfront. Als dank voor steun tijdens de uitzending ontvangt de relatie van de militair een draagspeld in de vorm van een anjer. Voor de kinderen is er de speciale kindermedaille.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio