1.4 C
De Bilt

Defensie oefening Falcon Autumn

Binnenland – Momenteel maakt het Defensie Helikopter Commando zich klaar voor de internationale oefening ‘Falcon Autumn’. Van 24 september t/m 12 oktober trainen eenheden van de Koninklijke Lucht- en Landmacht samen in deze grote defensie oefening (zie ook deze clip). Militair Luchtvaart Terrein (MLT) Deelen op de Veluwe fungeert drie weken lang als uitvalsbasis naar de oefengebieden in Noord-, Midden- en Oost-Nederland.

Samenwerking

Falcon Autumn is een jaarlijks terugkerende oefening voor 11 Air Manoeuvre Brigade. Dat is een samenwerkingsverband tussen 11 Luchtmobiele Brigade (Koninklijke Landmacht), het Defensie Helikopter Commando en het 336 Squadron van vliegbasis Eindhoven (Koninklijke Luchtmacht).
Grondeenheden van de luchtmobiele brigade – inclusief Duitse militairen van de partnereenheid Division Schnelle Kräfte – voeren tijdens Falcon Autumn diverse tactische opdrachten uit, ondersteund door transport- en gevechtshelikopters en enkele jachtvliegtuigen. De geïntegreerde lucht- en grondsamenwerking wordt hiermee getraind.

Oefenen vanaf MLT Deelen

Vanaf MLT Deelen vinden de acties plaats in de volgende oefengebieden: Arnhemse Heide, Ginkelse Heide, Ederheide, Leusderheide, Harskamp, De Vlasakkers, Stroese Heide, Ermelose Heide, Het Harde, Terwolde, Twente Airport, Coevorden, Assen, Zoutkamp Marnewaard en Dokkumer Nieuwe Zijlen.

Vliegbewegingen spreiden

“Wij bereiden onze militaire oefeningen zorgvuldig voor en proberen, indien mogelijk, onze vliegbewegingen zoveel als mogelijk te spreiden over de diverse oefengebieden in Nederland. Ook nemen we deel aan oefeningen in het buitenland om het geluid en de belasting voor de leefomgeving te spreiden. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er voor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.”

Meer informatie?

  • Meer informatie over de oefening vindt u terug op www.defensie.nl/onderwerpen/falcon-autumn
  • Via het twitteraccount van het Defensie Helikopter Commando (@dhcluchtmacht) communiceren we zo veel als mogelijk over vliegbewegingen tijdens deze oefening.
  • Via ons facebook account www.facebook.com/luchtmacht kunt u uitgebreide informatie vinden over de activiteiten van de luchtmacht.
  • Meer informatie over vliegbewegingen staat op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio