11.9 C
De Bilt

Degalux uit Barneveld gaat voor duurzame koersverandering

Degalux is fabrikant van zonwering en rolluiken. Al 50 jaar bevinden zij zich aan koopmansgoed in Barneveld; het kippendorp van Nederland. Sinds 2019 staan de twee ambitieuze ondernemers Niels Schotanus en Willem-Jan Wijnbergen aan het roer. Met hun eigen visie op ondernemen en investeringen in duurzaamheid is het tijd voor een nieuwe, frisse en eigentijdse uitstraling. 

Met duurzame zonwering naar een klimaatneutrale toekomst

Duurzaamheid is voor Degalux altijd al een belangrijke pijler geweest. Zo kwamen zij met een eigen motor die werkt op zonne-energie. Ook wel de solar motor genoemd. Niet alleen volledig duurzaam, maar ook betaalbaar. Zo is duurzaamheid niet meer alleen een keuze in het hogere segment. 

Bovendien zijn zonwering en rolluiken niet alleen duurzaam doordat de producten zelf geen stroom nodig hebben, maar helpen ze ook om andere apparaten in huis minder stroom te laten verbruiken. Met zonwering blijft de temperatuur in huis namelijk aanzienlijk lager waardoor de airco niet of minder aan hoeft. In de winter zijn rolluiken ook uiterst effectief om de kou buitenshuis te laten waardoor de verwarming lager kan, zonder in te leveren op comfort. 

Binnen 5 jaar alle gebouwen in Nederland energieneutraal

Naast het ondernemerschap vinden Niels en Willem-Jan het belangrijk om een rol van betekenis te hebben. Daarom doen zij nog meer investeringen in technieken rondom solar zonwering en gaan ze samenwerken met een groot engineeringsbureau. Samen maken zij de producten klaar voor de toekomst en zorgen ze dat de hoogste milieu- en sociale normen essentieel worden in Nederland. Want dat is de enige manier om Nederland energieneutraal te krijgen. 

Degalux gaat voor groen in plaats van goud

Degalux staat bekend met ‘zonwering zonder gouden randje’. Daarmee bedoelen ze kwalitatief goede zonwering voor een eerlijke prijs. Deze prijs-kwaliteitverhouding blijft, maar de focus verschuift naar zonwering met een ‘groen’ randje. Duurzaamheid is nu de nummer één focus. En bij deze duurzame koersverandering hoort ook een frisse en eigentijdse uitstraling. Daarom is de kleur paars van Degalux veranderd naar groen, geel en blauw. Zo past de uitstraling weer bij de kernwaarden van de organisatie. 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio