8.6 C
De Bilt

Als digitaal ondernemer door het leven; hier moet je rekening mee houden

Het lijkt een ware trend te zijn: het digitale ondernemerschap. Als digitaal ondernemer verleen je digitale diensten, verkoop je digitale producten of ben je met een ander online verdienmodel bezig. De mogelijkheden zijn eindeloos en de verdiensten kunnen bijzonder hoog oplopen. Dit zijn dan ook de voornaamste redenen waarom veel mensen voor het digitale ondernemerschap kiezen.

Overweeg je ook om als digitaal ondernemer door het leven te gaan? Je moet sowieso rekening houden met de nodige concurrentie. Ongeacht wat je precies gaat doen, ben je niet de enige die dit doet. Houd daarom rekening met concurrentie en zet altijd je beste beentje voor. Dat heb je simpelweg nodig om successen te behalen.

Ook als digitaal ondernemer heb je bepaalde verplichtingen

Ook als digitaal ondernemer heb je met bepaalde verplichtingen te maken. Zo moet je elk kwartaal een btw-aangifte doen, moet je je facturen minimaal 7 jaar bewaren en moet je netjes inkomstenbelasting betalen.

Verdiep je voorafgaand aan je digitale ondernemerschap goed in deze verplichtingen. Verdiep je hierbij ook in de fiscale regels. Om dit allemaal makkelijker te maken, is de keuze voor een online boekhoudprogramma verstandig. Met een online boekhoudprogramma hou je vrij eenvoudig je boekhouding bij. Ook biedt dit programma direct de gewenste inzichten in de financiële status van je onderneming.

De wereld ligt aan je voeten

Als digitaal ondernemer ligt de wereld aan je voeten. Letterlijk en figuurlijk. Zo is het een groot voordeel dat je niet beperkt bent tot alleen Nederland. Je kunt bijvoorbeeld een internationaal platform oprichten of internationaal je diensten aanbieden.

Daarnaast hoef je niet per se vanuit Nederland te werken. Een digitaal ondernemer is ook in staat om vanuit het buitenland te werken. Vind je het bijvoorbeeld heerlijk om in Spanje of Portugal te zijn? Werk dan vanuit dit land, terwijl je dit combineert met een aangename vakantie. De wereld ligt echt aan je voeten als digitaal ondernemer.

Succes komt niet aanwaaien

Volg je op Instagram meerdere digitale ondernemers? Dan heb je misschien de indruk dat het eenvoudig is om online geld te verdienen. Niks is echter minder waar. Ook als digitaal ondernemer moet je hard werken. Of sterker nog: als digitaal ondernemer moet je soms harder werken dan een ‘normale’ ondernemer. Dit heeft onder meer met de moordende concurrentie op het internet te maken.

Besef goed dat succes je niet komt aanwaaien. Je moet hard werken, je moet consistent werken en je moet geduld opbrengen. Digitaal succes komt ook niet binnen één week op je pad. Je moet echt jarenlang werken aan je online business. Als je dit goed doet, kun je nadien hier de vruchten van plukken.

Je hebt mogelijk verzekeringen nodig

Ook als digitaal ondernemer loop je risico. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je arbeidsongeschikt raakt? Dan heb je geen inkomsten meer. Sluit daarom altijd een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Bekijk ook goed of je, als digitaal ondernemer, ook bij andere verzekeringen baat hebt. Denk in ieder geval niet dat je digitaal kan ondernemen zonder enige vorm van verzekering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio