15.7 C
De Bilt

Eerste VerhalenWandeling: ontdek bijzondere plekken in Hoek van Holland

Rotterdam – Op dinsdag 25 juli organiseert Stichting Wijkcollectie voor de eerste keer een VerhalenWandeling in Hoek van Holland. Samen met een groepje loop je dan door ‘De Hoek’. Een busje brengt je naar de wat verder weg gelegen locaties. Meewandelen is gratis. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en begint en eindigt bij Recreatieoord Hoek van Holland.

Rotterdamse wijken en bewoners zitten vol prachtige verhalen die (bijna) niemand kent. Tijdens VerhalenWandelingen krijgen deze verhalen een podium. Zo leer je op een unieke manier de wijk, de bewoners en hun culturen beter kennen.

Inspirerende verhalen

Ook in Hoek van Holland schuilen er verhalen die mensen inspireren, vooruit helpen en de betrokkenheid vergroten. De aankomende editie van de VerhalenWandeling leid je erlangs. Je hoort inspirerende verhalen over en van de geschiedenis van Recreatieoord Hoek van Holland, het Historisch Genootschap Hoek van Holland, de voormalige Duitse telefoonbunker Cocondo, het privémuseum Chateau Du Lac en vogelcentrum De Houtsnip. En er is meer! Ook maak je kennis met muziek en hapjes uit de wijk.

Verhalen tijdens het wandelen
Verhalen tijdens het wandelen – Foto: Marijke Gips

Meewandelen? Meld je aan!

Hou je van wandelen en wil je je ook laten verrassen door Hoek van Holland? Of ben je nieuwsgierig naar de hartverwarmende wijkverhalen die (gek genoeg) bijna niemand kent? Wandel mee. Dat mag ook samen met vrienden, familie, buren of collega’s. De VerhalenWandelingen zitten altijd snel vol, dus wees op tijd. De wandeling start tussen 14.00 en 15.00 uur en duurt ca. 2,5 uur. Na aanmelding ontvang je enkele dagen voor de wandeling een e-mail met informatie over de starttijd van jouw wandeling.

Programma en locatie VerhalenWandeling Hoek van Holland

Datum: dinsdag 25 juli 2023
Start tijdstip: tussen 14.00 en 15.00 uur
Einde: tussen 16.30 en 17.30 uur
Duur wandeling: ca. 2,5 uur
Kosten: gratis, vrijwillige donaties zijn welkom
Start- en eindlocatie: Recreatieoord Hoek van Holland, Wierstraat 100, 3151 VP Hoek van Holland
Aanmelden: via deze link. Of kijk op www.wijkcollectie.nl/activiteiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio