12.3 C
De Bilt

Effectief, krachtig en verbindend communiceren

Ontwikkeld door psycholoog Marshall Rosenberg en de manier om effectief, krachtig en verbindend te communiceren; geweldloze communicatie. Zoals de naam al doet vermoeden is het doel van Geweldloze Communicatie om zonder geweld te communiceren. Door in verbinding te blijven met jezelf én de ander, zonder oordeel of verwijt, haal je het beste uit je relatie met anderen.

De taal van gevoelens en behoeften

In ons privé- en werkleven lopen we regelmatig tegen ‘problemen’ omtrent communiceren aan. Dit is voornamelijk het geval bij tegenstrijdige belangen. Het resultaat van tegenstrijdige belangen is in veel gevallen irritatie en frustratie. En we kunnen geen woorden vinden voor de frustratie die we voelen, omdat je de taal van gevoelens en behoeften niet leert op school. Dit gebrek aan woorden resulteert voor veel mensen in geweld, naar binnen of naar buiten gericht. Door je te verdiepen in Geweldloze Communicatie kun je kiezen voor woorden die verbinden. Dit zal niet alleen effect hebben op de ander, maar ook op hoe jij je voelt.

Vervolg conflicthantering

Training Geweldloze Communicatie volgen

Geweldloze Communicatie is geen communicatietruc waarbij je de ander probeert te overtuigen van je gelijk. Deze vorm van communicatie reikt verder dan alleen het gebruiken van verbindende woorden. Wat Geweldloze Communicatie precies is ontdek je stap voor stap tijdens trainingen en oefeningen. Bij een instituut voor Geweldloze en Verbindende Communicatie als VINE Training heb je de mogelijkheid verschillende trainingen te volgen.

Wanneer je nog geen ervaring hebt in Geweldloze Communicatie start je met een basisopleiding. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die wil leren vanuit rust en vertrouwen te communiceren. Ook in situaties waarin je het oneens bent met elkaar. Na deze opleiding kun je je verder verdiepen in bijvoorbeeld verbindende besluitvorming, empathisch luisteren en reageren of conflicthantering. Volg een training Geweldloze Communicatie en ontdek hoe deze vorm van communicatie bijdraagt aan rust en onderlinge verbinding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio