21 C
De Bilt

Flower Parade Rijnsburg 2024 – Typisch Nederland

Rijnsburg – De Flower Parade Rijnsburg presenteert zich met de 77e editie van het  bloemencorso. Het thema voor dit jaar is Typisch Nederland. Op zaterdag 10 augustus 2024 rijdt de fleurige parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Met praalwagens, muziekwagens en andere met bloemen versierde voertuigen is deze parade één van de mooiste in Nederland. De honderden muzikanten en figuranten maken de Flower Parade Rijnsburg tot een rijdend bloementheater.

Het creatieve team heeft een vertaling van het thema gemaakt naar unieke ontwerpen voor de praalwagens en personenauto’s. Hiervoor hebben onze bevlogen toparrangeurs afkomstig uit heel Nederland een scala van bloemen, planten en zelfs groenten tot hun beschikking.

Ware kunst in bloemen

Met fantastisch bindwerk creëren zij mooie en kunstzinnige bloemenarrangementen. Zo worden er maar liefst 300.000 bloemen en planten verwerkt op de praalwagens, muziek- en personenwagens. De Rijnsburgse parade is dan ook een trendsetter op het gebied van bloemsierkunst. Dankzij een hele grote groep vrijwilligers komt de editie van 2024 weer tot stand.

Sfeerbeeld van vorig jaar
Sfeerbeeld van vorig jaar – Foto: Flower Parade Rijnsburg

Bloemencorso Flower Parade Rijnsburg

Bloemencorso’s zijn echt typisch voor Nederland. UNESCO plaatste de Nederlandse corso’s, waaronder de Flower Parade Rijnsburg, op de internationale Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Een grote erkenning voor de corsocultuur.

Tip

Bezoek op vrijdag 9 augustus 2024 de gratis toegankelijke Flower Parade show in Bloemenveiling Royal FloraHolland in Rijnsburg. Vanaf 16.00 uur is de sfeervolle show vol muziek en bloemen te bezoeken (16.00 – 22.00 uur).

Op zondag 11 augustus zijn de praalwagens de hele dag te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Kijk voor route en tijden op  www.rijnsburgscorso.nl.

Meer informatie

  • Vrijdag 9 augustus 2024: in Bloemenveiling Royal FloraHolland Rijnsburg is van 9.00 tot 16.00 uur de Flower Parade Show te zien
  • Zaterdag 10 augustus 2024: de parade rijdt vanaf 13.00 uur door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk.
  • Zondag 11 augustus 2024: de praalwagens staan de hele dag op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio