9.4 C
De Bilt

GasTerra geleidelijk afgebouwd met stopzetting gaswinning Groningen

GasTerra, het verkoopkantoor van Gronings gas, wordt de komende jaren geleidelijk afgebouwd. Door het stopzetten van de gaswinning in Groningen komt ook de kernactiviteit van het bedrijf op termijn te vervallen. De gezamenlijke aandeelhouders hebben daarom de directie van het Gasbedrijf gevraagd een plan op te stellen voor een zorgvuldige afbouw waarbij de onderneming haar verplichtingen kan blijven nakomen.

GasTerra helpt met afbouw winning

Dat staat in een brief die minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De medewerkers van GasTerra zijn vandaag over het besluit geïnformeerd. Uitgangspunt van het afbouwplan is dat het bedrijf ook de komende periode kan blijven bijdragen aan een verantwoorde afbouw van de gaswinning uit het Groningenveld en bovendien aan haar lange termijnverplichtingen kan voldoen. Voor de circa 165 medewerkers komt een sociaal plan.

Verkopen voor o.a. NAM

Het gasbedrijf is onder meer verantwoordelijk voor de verkoop van het door NAM geproduceerde Groningengas. De onderneming is een publiek-private samenwerking tussen de overheid, Shell en ExxonMobil. De Staat bezit de helft van de aandelen.

Toekomst onduidelijk

Wat er na het stopzetten van de gaswinning in Groningen precies gebeurt met het bedrijf en al haar medewerkers is nu nog niet helemaal duidelijk, maar er zal zeker een plan van aanpak worden opgesteld. Met de stopzetting komt er voor Groningers een einde aan een lange strijd. Wat het voor impact op de lokale economie zal hebben op de lange termijn is nu nog onduidelijk.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio