22.4 C
De Bilt

Goede tips voor het verkopen van je woning

De vraag naar woningen is een stuk groter dan het aanbod. Toch is het belangrijk om je huis aantrekkelijk te maken voor je het gaat verkopen. Je huis wordt daardoor sneller verkocht én tegen een betere prijs. Wil je je beleggingspand verkopen? Met een aantal simpele tips gaat je dat zeker lukken.

Je huis aantrekkelijk maken voor de verkoop

De eerste indruk is heel belangrijk. Zorg ervoor dat je huis er aan de buitenkant verzorgd uitziet en besteed ook aandacht aan de tuin. Binnen is het opgeruimd en je interieur straalt rust uit. Haal donkere meubels eventueel weg en zorg voor lichte kleuren. Het is het overwegen waard om de muren te witten. Heb je veel kleine accessoires? Ruim deze tijdelijk op. Als je kijkers ontvangt, doe je alle gordijnen en lamellen open zodat er zoveel mogelijk licht naar binnen komt. Maak het af met een bos verse bloemen op tafel. De potentiële kopers voelen zich meteen thuis!

Wel je huis verkopen, maar er zelf in blijven wonen

Zie je de woningprijzen van de huizen in jouw buurt stijgen en wil je hier ook van profiteren? Vaak is je huis door de jaren heen veel waard geworden. Op papier beschik je over veel vermogen, maar dit merk je niet in je portemonnee. Je huis verkopen en terughuren is een uitstekende mogelijkheid om wel van deze rijkdom te profiteren. Je verzilvert de overwaarde en blijft tegen betaling van een maandelijkse huurprijs in je huis wonen. Zo profiteer je van de huidige hoge prijzen op de woningmarkt en heb je geld beschikbaar om leuke dingen mee te doen en bijvoorbeeld eindelijk die droomreis te maken of je pensioen mee aan te vullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio