14.9 C
De Bilt

Grote Prijs Klein Oisterwijk haalt internationale toppers veldrijden binnen; publiek kan gratis meegenieten

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober vindt op Landal Klein Oisterwijk al weer de 3e editie plaats van de UCI cyclocross GP Klein Oisterwijk. Op zaterdag komen de jongeren tot 14 jaar in actie in diverse wedstrijden. Op zondag rijden de nieuwelingen, junioren, beloften en de dames elite en heren elite hun wedstrijden.

De organisatie is weer in handen van Stichting Wielerronde Moergestel/Oisterwijk (SWMO) en heeft haar cyclocross zien uitgroeien tot 1 van de toonaangevende wedstrijden in Nederland. De afgelopen twee edities waren meer dan sterk vertegenwoordigd door de internationale top. Zo wist Puck Pieterse vorig jaar de wedstrijd bij de dames-elite op haar naam te schrijven. Dit voor Kata Vas en leonie Bentveld. Later dat seizoen werd Puck Pieterse nog Europees kampioen mountainbiken. Ook bij de heren was er een toppodium met Ryan Kamp, Jens Adams en Witse Meeussen.

Toprenners te bewonderen

De keuze voor de datum in oktober is strategisch gekozen maken we op uit de woorden van voorzitter Hans Cornelis. “De absolute toprenners nemen deel aan de wereldbeker wedstrijden in Amerika. Ik denk dan aan renners als Van der Poel en Van Aert. De animo voor de oversteek naar de VS neemt wel af. Dat komt door de hoge kosten maar ook door het negatieve effect van het tijdverschil. Daar komt nog bij dat er nu, in tegenstelling tot voorgaande jaren,  niet 3 aan een gesloten wedstrijden maar 1 wedstrijd op niveau is deze periode die in Amerika wordt verreden.

Des te interessanter zal onze wedstrijd zijn voor de renners die niet voor 1 wedstrijd de oversteek willen maken. We zijn nu al verzekerd van deelnemers uit de top 10 van de wereldranglijst besluit de voorzitter”.

GP op Landal Klein Oisterwijk

Voor het parkoers wenden wij ons tot Peter Hoffmans. Na zijn actieve carrière als veldrijder al vele jaren de ontwerper van parkoers dat ook aan strenge internationale richtlijnen moet voldoen. Zo moet de start voldoende veilig zijn, het parkoers overal minimaal 3 meter breed en voldoende technisch uitdagend. “Ten opzichte van vorig jaar weer wat aanpassingen meldt Hoffmans. Landal Klein Oisterwijk is volop in ontwikkeling. Op termijn komen hier circa 325 luxe en duurzame vakantiewoningen. We overleggen regelmatig met de eigenaar om ons parkoers zo in te passen dat we elkaar niet in de weg zitten. Toch weten we ook dit jaar publiek en renners weer spektakel te bieden.

Parkoers Grote Prijs Klein Oisterwijk

De schuine kant, trappen, balken, zandstroken het zit er weer allemaal in. Nieuw dit jaar is de brug die we met behulp van stijgermateriaal en planken laten opbouwen. Dit om het parkoers van de Grote Prijs Klein Oisterwijk nog selectiever te maken maar ook om het middenterrein makkelijker toegankelijk te maken voor publiek. Op de vraag waarom dat nodig is reageert Hoffmans met een brede lach. We willen dit nog later breed wereldkundig maken maar in Januari 2025 organiseren wij hier het NK Veldrijden. Een mega groot evenement. Dit jaar zien we als een soort van generale repetitie hiervoor.”

Toegang voor publiek gratis dankzij sponsoren

Informatie over dit sportieve weekend is te vinden op onder andere www.gpoisterwijk.nl Mede dankzij de geweldige sponsoren is de toegang voor het publiek volledig gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio