8.5 C
De Bilt

Help! Je hebt een juridisch probleem. Wat te doen?

Wanneer je dit leest, heb je waarschijnlijk een juridisch probleem. Misschien heb je bonje met je huisbaas die de huur fors wil verhogen, misschien lig je met je baas in de clinch die vindt dat jij niet goed gepresteerd hebt en je je loonsverhoging niet wil geven. Wat je conflict ook moge zijn, het is goed om te weten hoe je dit probleem oplost.

Een goede jurist kan je hierbij goed helpen. Echter, een jurist kan ook veel geld kosten, in het bijzonder wanneer je niet precies weet hoelang dit juridische conflict door zal blijven gaan. Wij laten je daarom zien wat je kunt doen om te zorgen dat je professionele ondersteuning krijgt van een jurist met veel ervaring, voor een prijs waar je niet wakker van hoeft te liggen.

Rechtshulp on demand bij een juridisch probleem

Een jurist kan je helpen om je conflict op te lossen. Het is vaak veel beter om naar de wet en de geldende regels te kijken, dan om je conflict te laten escaleren. Een jurist kan de hulp bieden die nodig is om een probleem snel op te lossen. Een goede manier om voor een redelijk bedrag juridische hulp te krijgen, is door middel van rechtshulp on demand. Dit is een dienst van Univé die ideaal is voor mensen die snel juridische hulp nodig hebben.

Het enige wat jij hoeft te doen, is even naar de site van deze verzekeringsmaatschappij te gaan en daar een aantal vragen in te vullen. Op basis van deze vragen wordt gekeken wie je het beste kan helpen met je juridisch probleem. Vervolgens krijg je een prijsopgave te zien. Dit is het totale bedrag dat je voor de aangeboden dienstverlening moet betalen. Ga je akkoord met dit bedrag, dan kun je gelijk in contact treden met de persoon die alles van jouw probleem af weet.

Wat mag je van de jurist verwachten?

Wanneer je eenmaal in contact bent getreden met de jurist die gespecialiseerd is in het probleem waar je mee in je maag zit, zal deze kijken op welke rechten je aanspraak kunt maken. Mocht blijken dat de tegenpartij deze rechten met de voeten treedt, dan zal de jurist je helpen om deze rechten op te eisen. Dat kan bijvoorbeeld gedaan worden door middel van een officiële brief. Een jurist kan ook naar je contract kijken om te zien of daar voorwaarden in staan die ongeldig zijn. Op die manier ontstaat er ruimte om tot een oplossing te komen.

Altijd verzekerd van rechtshulp?

Wie eenmaal ervaren heeft hoe prettig het is om met een jurist te kunnen werken, zal verheugd zijn om te horen dat je hiervoor een verzekering kunt afsluiten. Met een goede rechtsbijstandverzekering kun je op ieder gewenst moment een beroep doen op een professionele jurist. Dat maakt deze verzekering ook heel interessant voor zelfstandig ondernemers. Zij kunnen nieuwe opdrachten, contracten of geschillen altijd even voorleggen aan hun jurist. Daarmee kun je een hoop problemen voorkomen of bestaande conflicten sneller oplossen. Kijk daarom even op de site van je verzekeraar om een polis af te sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio