13.5 C
De Bilt

Hoe werkt haartransplantatie voor vrouwen?

Haaruitval bij vrouwen is een gevoelig onderwerp. Haartransplantatie kan dan uitkomst bieden, maar hoe werkt dat dan en wanneer zou je dat kunnen overwegen? Ervaar jij als vrouw zelf de nodige haaruitval? Bijvoorbeeld tijdens het douchen, waar allerlei haren richting het doucheputje spoelen? Of zie je juist bij het borstelen van je haar veel haren blijven hangen aan je borstel? Als je zoiets constateert, is het zaak om naar de oorzaak op zoek te gaan.

Mogelijke oorzaken

Heb je bijvoorbeeld last van stress? Ben je oververmoeid? Eet je de afgelopen tijd een stuk minder gezond? Of ben je mogelijk een andere shampoo gaan gebruiken? Dit zijn stuk voor stuk mogelijke oorzaken van haaruitval bij een vrouw.

Groei stimuleren

Als je eenmaal last van haaruitval hebt, wil je hier wellicht snel iets aan doen. Iets waar je in dat geval bij terecht kunt, is bij een haartransplantatie kliniek. In een dergelijke kliniek kun je een behandeling ondergaan, waarmee de groei van jouw haren eigenlijk weer gestimuleerd gaat worden. Hoe dit precies bij vrouwen in zijn werk gaat, lees je hieronder.

Intakegesprek

Voordat je de haartransplantatie behandeling daadwerkelijk kunt ondergaan, worden er meerdere intakegesprekken gevoerd. Bij deze gesprekken wordt onder meer gekeken naar de oorzaak van de haaruitval. Tevens wordt uitgebreid besproken wat jouw wensen zijn en wat daarvoor de best mogelijke behandeling is. Uiteraard wordt hierbij ook direct aangegeven wat de behandeling (ongeveer) gaat kosten.

Afspraak maken voor haartransplantatie

Ben je volledig akkoord met de kosten en voorgestelde behandeling? Dan kun je de afspraak gaan maken voor de eerste behandeling. Feit is dat in veel gevallen je meerdere behandelingen moet ondergaan. De haartransplantatie kliniek kan je hierover perfect informeren.

De behandeling ondergaan

Tijdens de behandeling haalt de specialist zogeheten grafts uit de haarkrans. Dit zijn haarwortels met 1 tot 4 haren. Deze grafts worden vervolgens gebruik op de plekken waar je een tekort aan haar hebt. Na ongeveer 2 á 4 weken is het goed mogelijk dat de getransplanteerde haren uitvallen. Juist dát is wat wenselijk is.

Als deze haren uitvallen, komen de ‘echte’ haren namelijk weer terug. Bij een haartransplantatie voor vrouwen duurt dit in de meeste gevallen ongeveer 3 á 4 maanden. Na pakweg 12 maanden – 1 jaar dus – geniet je van het uiteindelijke resultaat van de haartransplantatie. Na die periode zijn de getransplanteerde haren volledig verdwenen; in plaats daarvan geniet je weer van nieuwe haren die hard groeien.

Controlebezoeken

Nadat je de haartransplantatie bent ondergaan, moet je af en toe voor een controle langskomen. De specialist kijkt hierbij naar de staat van de hoofdhuid, naar de staat van de haren en naar de groei van de ‘echte’ haren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio