16.1 C
De Bilt

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard gaat Direct Duidelijk communiceren

Dijkgraaf Toon van der Klugt heeft op dinsdag 1 oktober namens het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de landelijke Direct Duidelijk-deal ondertekend. Het waterschap belooft zich hiermee in te zetten voor heldere en duidelijke communicatie. Schieland en de Krimpenerwaard is het eerste waterschap in Nederland, dat de deal heeft ondertekend.

Waarom moet overheid direct duidelijk communiceren?

Om mee te kunnen doen in onze samenleving, moet iedereen kunnen begrijpen wat de overheid schrijft of zegt. Zo weet iedereen wat zijn rechten en plichten zijn. Direct duidelijk communiceren betekent dat we als waterschap onze inwoners als uitgangspunt nemen, een persoonlijke benadering kiezen en ervoor zorgen dat de taal die je gebruikt begrijpelijk is.

Duidelijke taal – beter verhaal

“Wij vinden het zeer belangrijk dat wij als overheid duidelijk communiceren. Daarom zetten wij onze handtekening onder dit document”, zegt Toon van der Klugt. Hij vervolgt: “Binnen ons waterschap is steeds meer aandacht voor duidelijke taal. Via workshops en schrijftrainingen krijgen onze medewerkers sinds kort tips om hun teksten te verbeteren.” Met de ondertekening geven wij aan dat dit pas het begin is. We gaan kijken wat we nog meer willen verbeteren en hoe we dat willen gaan doen”.

Campagne Direct Duidelijk

De campagne Direct Duidelijk is een initiatief van de Stuurgroep van het Nederlands-Vlaamse Netwerk Begrijpelijke Overheid (NBO). In het NBO werken de Taalunie en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nauw samen met meer dan zeventig andere organisaties uit Nederland en België om het probleem van onduidelijke overheidstaal aan te pakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio