16.1 C
De Bilt

Je huis en tuin met guirlandes sfeervol aankleden

Word jij spontaan vrolijk van een huis dat is versierd met kerstverlichting? Zorg dan voor licht én gezelligheid in de donkere wintermaanden met guirlandes. Deze sfeervolle kerstverlichting kan zowel binnen als buiten opgehangen worden. De combinatie van lichtjes in een slinger met (neppe) dennennaalden vormt een echte eyecatcher in en rondom je huis. In dit artikel lees je meer over wat guirlandes zijn, waar je ze ophangt en wat je hiervoor nodig hebt.

Wat is een guirlande?

Een guirlande is een groene slinger van (neppe) dennennaalden. In de slinger zijn kerstlichtjes verwerkt. De guirlande wordt als sinds de Renaissance gebruikt als decoratiestuk. Toen werd deze slinger – die tevens uit bloemen, bladeren of fruit kan bestaan – met name opgehangen aan ramen, deuren en pilasters. Tegenwoordig kun je helemaal zelf bepalen waar je de slinger ophangt. Zo zijn de meeste guirlandes prima bestand tegen regen, sneeuw en wind. Je kunt met de guirlandes dus ook buitenshuis helemaal los gaan!

Waarom kiezen voor een guirlande?

Een guirlande is een leuke manier om meer groen in huis te brengen. Zo creëer je een gezellige kerstsfeer, ook zonder kerstboom. Doordat de guirlande geen echte naalden heeft, hoef je je geen zorgen te maken over ongedierte en allergieën. Je hebt bovendien geen last van uitvallende naalden. Als je kiest voor guirlandes met LED verlichting ben je duurzaam bezig én hoef je je niet te druk te maken over de hoogte van je energierekening. Het decoratiestuk is bovendien veelzijdig en past goed bij verschillende plekken en interieurs.

Waar hang je de guirlandes op?

Een guirlande kun je zowel binnen- als buitenshuis ophangen. Hieronder zetten we een aantal ideeën op een rijtje. Gebruik ze als inspiratie of bedenk zelf welk deel van je huis (of bedrijfspand) je wilt versieren met deze groene kerstverlichting.

Binnen

Guirlandes zijn erg leuk om op te hangen rond de open haard, door de spijlen van de trap of rond het raam. Een andere optie is om de slinger te draperen rond de deuren, vensterbanken of langs een kast. Maak je samen met de kids een kersttafel? Of heb je een kerststalletje in je huis staan? Maak dit geheel dan compleet met een mooie guirlande.

Buiten

Guirlandes zijn perfect om buiten op te hangen. Hang ze bijvoorbeeld rond de voordeur, de ramen of het balkon. Een andere optie is om de slinger op te hangen rond de gevel, onder het dak of langs het tuinhek. Heb je een garage, tuinhuisje of veranda? Decoreer ook deze dan met een mooie, groene slinger. Zo ziet het er ook in de koude decembermaand buiten groen en gezellig uit.

Welke accessoires heb je nodig?

Om guirlandes op te hangen heb je een aantal accessoires nodig. Hieronder geven we tips over welke accessoires je het beste direct kunt aanschaffen.

Stekker

Een waterdichte stekker is een must-have als je buitenverlichting wilt ophangen. Zo voorkom je kortsluiting en andere gevaarlijke situaties. Kies voor een slimme stekker als je de guirlandes met behulp van een app wilt bedienen. Zo kun je vanuit je bed de kerstverlichting aan- en uitschakelen!

Verlengsnoer

Met behulp van een verlengsnoer kun je zelfs de moeilijkste plekken in en rondom je huis voorzien van een lichtsnoer. Bereken van te voren altijd even hoeveel meter guirlandes je nodig hebt en hoelang het verlengsnoer moet zijn.

Schakelaar

Een schakelaar met timer zorgt er voor de kerstverlichting vanzelf aan gaat op een door jou ingesteld tijdstip. Zo kom je na je werk thuis in een mooi verlicht huis. Je kunt eventueel ook een slimme schakelaar kopen die je kunt bedienen via de Wi-Fi.

Snoerdimmer

Met een snoerdimmer bepaal je zelf hoe fel je je kerstverlichting wilt laten shinen. Dit is ideaal als je met de verlichting een bepaalde sfeer wilt creëren. Dim de lichtjes bijvoorbeeld tijdens een romantisch drankje bij de vuurkorf of als je gaat slapen.

Bevestigingsmateriaal

Guirlandes ophangen doe je met behulp van bevestigingsmateriaal. Zo weet je zeker dat alles netjes op zijn plek blijft zitten. Afhankelijk van de plek waar je het lichtsnoer hangt heb je verschillende maten goothaken en/of S-haken nodig.

Stekkersafe

Met een stekkersafe bescherm je de buitenverlichting extra goed tegen alle weersomstandigheden. Zo plaats je de stekkersafe om het verlengsnoer. Tip: check altijd even of je verlengsnoer geschikt is voor buitengebruik!

Adapter

Wil je je guirlandes aan elkaar koppelen? Dan heb je in sommige gevallen een adapter nodig. Check dit altijd even in de productomschrijving of vraag advies aan de klantenservice.

Haspel

Niks is vervelender dan een lichtsnoer die volledig in de knoop zit. Voorkom dit probleem door je guirlandes op te bergen in een haspel. Dit is niet alleen praktisch, maar voorkomt ook dat de lichtjes beschadigd raken.

Waar koop je guirlandes?

Bij de online webshop KerstverlichtingBuiten.com kun je guirlandes kopen. Let altijd op de dikte van de slinger (dit kan bijvoorbeeld 30 of 45 cm zijn) en het aantal lampjes dat de slinger heeft. De kleur van de lampjes is over het algemeen klassiek warm wit. Let daarnaast op de kleur van het snoer én of een snoer koppelbaar is. Als je een groot oppervlakte wilt versieren is het belangrijk dat je de slingers aan elkaar kunt koppelen. Ga bij voorkeur niet al te last-minute op zoek naar kerstverlichting. Zo weet je zeker dat je slaagt voor je guirlandes en voldoende tijd hebt om ze op te hangen voor de hectiek rond de feestdagen uitbarst.

Welke andere soorten kerstverlichting bestaat er?

De guirlande kun je prima combineren met andere soorten kerstverlichting. Zo is een kerstkrans met lichtjes erg leuk om aan de deur te hangen. De kerstkrans past perfect bij jouw groene thema en maakt het geheel af. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om niet alleen guirlandes op te hangen, maar je huis ook te versieren met andere lichtsnoeren.

Kies voor compacte lichtjes als je het geheel graag subtiel houdt of pak juist uit met opvallende ijspegelverlichting. Deze verlichting is erg leuk om onder het dak of rond de gevel te hangen. Tot slot zijn verlichte kerstfiguurtjes altijd een eyecatcher. Zet een kerstman, sneeuwpop of rendier in je tuin of op het dak. Wij wensen je alvast fijne feestdagen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio