14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Integrale controle op bedrijventerrein Arnestein

Middelburg – Dinsdag 19 juni vond een integrale controle plaats op het bedrijventerrein Arnestein in Middelburg. Gemeente Middelburg, Politie, Belastingdienst, RUD Zeeland en Inspectie SZW voerden de controle gezamenlijk uit.

Integrale controle wet- en regelgeving

De controle is bedoeld om een beeld te krijgen van de activiteiten die plaatsvinden op het bedrijventerrein en of die strijdig zijn met wet- en regelgeving of een relatie hebben met ondermijning. De controle is ingepland op basis van gegevens bij alle betrokken instanties en als gevolg van de afspraak tussen overheden vaker van dit soort gezamenlijke controles te doen. De controle wordt gezien als een nulmeting. Er kan – als daar aanleiding voor is – een vervolg op komen, maar dat wordt bepaald naar aanleiding van de evaluatie van deze controle.

Gemeente en regelgeving

De gemeente heeft controles uitgevoerd op het gebied van bestemmingsplan, milieu- en bouwregelgeving en uitkeringsfraude. Hierbij zijn diverse onregelmatigheden en overtredingen geconstateerd. De RUD Zeeland heeft gekeken naar de naleving van de milieuwetgeving. Ook de RUD heeft overtredingen vastgesteld.

Belastingdienst en administratie

De belastingdienst controleerde op administratieve verplichtingen zoals bewaar-, informatie- en factureringsplicht. Enkele zaken zijn voor de Belastingdienst aanleiding nader onderzoek te verrichten. De Inspectie SZW heeft zich gericht op mogelijke onderbetaling, te lange werktijden, illegale arbeid en de arbeidsomstandigheden. De SZW heeft verschillende overtredingen geconstateerd.

Twee locaties met drugsproductie gevonden

De politie heeft tijdens de controle op twee locaties chemicaliën voor de productie en/of het wassen van harddrugs gevonden. In een bedrijfspand aan de Kuipersweg werd een wasinstallatie voor vermoedelijk cocaïne aangetroffen. In het pand waren ook vaten chemicaliën die gebruikt worden bij het wassen van harddrugs aanwezig. Twee mannen zijn aangehouden. De recherche doet verder onderzoek naar hun betrokkenheid. De goederen en chemicaliën zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Tientallen liters chemicaliën voor bewerken cocaïne

Bij de controle van een loods aan de Anodeweg troffen de handhavers tientallen liters chemicaliën aan.  Deze stoffen zijn vermoedelijk gebruikt voor het bewerken van cocaïne. Een 42-jarige man uit Middelburg zit vast voor verder onderzoek. De chemicaliën zijn in beslag genomen en afgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio