7.2 C
De Bilt

Je tuinkantoor gezelliger en ruimtelijker maken met enkele kleine aanpassingen

Enkele jaren geleden kwamen ze als paddenstoelen uit de grond: het tuinkantoor. De ruimte waar je ongestoord thuiswerkt, maar waarvandaan je toch nog voldoende zicht op het huishouden hebt. Ze werden tijdens de coronapandemie in rap tempo ingericht, maar nu ziet menigeen dat haastige spoed zelden goed is. Het mag wel wat vrolijker, persoonlijker en ruimtelijker.

Meer licht en ruimte tijdens het werken: monteer spiegels

De lichtinval bepaalt deels je humeur, ook wanneer je druk aan een presentatie zit te werken. Daarnaast is optische ruimte misschien welkom. Beide effecten bewerkstellig je door het ophangen van een grote of enkele kleine spiegels. Een ronde spiegel staat bovendien speels en wanneer je er meerdere monteert, geeft dat een vintage 70s-uitstraling. Maar ook rechthoekige spiegels brengen logischerwijs een lichter en ruimtelijker gevoel.

Tuinkantoor als een soort serre met een glazen buitendeur

Het is geen enorme expeditie om de buitendeur te vervangen door een glazen exemplaar. Daarmee maak je van je tuinkantoor een beetje een serre, met een landelijke look. Op de website Glaswebinkel doe je de nodige inspiratie op. Het dubbele glas isoleert prima en op mooie dagen zet je deze deur natuurlijk open voor een lekker briesje.

Meer persoonlijke attributen tentoonstellen

Behalve licht inspireren ook persoonlijke dingen tot betere prestaties. Zie je het even niet zitten, dan kijk je over je computerscherm heen de tuin in, of opzij naar vakantie- en festivalfoto’s. Even afdrukken en inlijsten is een kleine moeite, het verschil met de kale ruimte is enorm. Zo zet je meer dingen neer die je aan leuke momenten doen denken: souvenirs of decoratieve cadeaus die nog geen plek hebben gekregen. Is ook leuk wanneer de gevers van die presentjes langskomen.

Meer groen in tuinkantoor

Over serre gesproken. Ga op zoek naar soorten planten die lekker ruiken, niet al te veel verzorging nodig hebben en meteen hun groene stempel drukken. Het is algemeen bekend dat planten en bloemen mensen vrolijker maken, en dat heeft weer zijn weerslag op je werkethiek. Daarom worden in sommige kantoorpanden complete groenwanden geïnstalleerd. Die planten dragen tevens hun steentje bij aan de luchtzuiverheid.

Muziek terwijl je werkt

De nodige arbeidsvitaminen haal je uit je favoriete muziek. Trakteer jezelf op een extra bluetoothspeaker voor in je tuinkantoor, of zet juist een old school hifi-installatie neer met de mogelijkheid om platen en cd’s op te zetten. Dat is meteen een eyecatcher in de ruimte, want zo veel mensen hebben die geluidsdragers niet meer. Het oogt ook een stuk persoonlijker zo. Nu voel je je geheid beter thuis in deze ruimte!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio