21.8 C
De Bilt

Er is een schok door Eurovisie-minnend Europa gegaan. Joost Klein die met zijn Europapa Nederland in de finale zou vertegenwoordigen is gediskwalificeerd door de EBU. Klein zou donderdag een vrouwelijke medewerker op een ‘grensoverschrijdende wijze’ hebben aangesproken. AVROTROS noemt het buiten alle proporties wat hier gebeurt en zal er later op terug komen.

Cornald Maas noemt Joost Klein juist verbinder

Eurovisie Songfestival verslaggever Cornald Maas is zelf woedend over het besluit laat hij op X weten:

“En nog iets: incident Joost heeft helemaal niets met Israël of Israëlische delegatie te maken. Incident stelt nauwelijks iets voor. Daarover later meer. Het is oa de ‘hel’ voor verbinder Joost Klein & zijn team. Verdere woordvoering via @AVROTROS

Onschuldig totdat schuld is bewezen lijkt niet op te gaan

De politie heeft de zaak in onderzoek gehad en volgens eerdere berichten naar het Zweedse Openbaar Ministerie doorgezet. Waar Joost Klein nu precies van beschuldigd wordt blijft nog altijd onduidelijk. De EBU, de organisatie achter het festival, laat weten het nu niet gepast te vinden om Klein te laten deelnemen omdat er een onderzoek loopt.

Er is veel woede over die verklaring, want iemand zou toch onschuldig moeten zijn totdat zijn/haar schuld is bewezen. Het nu diskwalificeren – iets dat in de hele geschiedenis van het songfestival nog nooit is voorgekomen – roept speculaties over beïnvloeding van de wedstrijd, of het buitenspel zetten van een goede kanshebber op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio