15.6 C
De Bilt

Kermisexploitanten in opstand: pretparken open, wij ook open

Binnenland – De kermisexploitanten gaan donderdag in verschillende plaatsen demonstreren vanwege de ontoereikende versoepelingen in hun ogen voor hun branche. Zij willen dat de kermis gelijk wordt gesteld aan de pretparken. “Als de pretparken onder voorwaarden open mogen, dan kunnen wij ook open”, zo wordt aangegeven.

Demonstratie kermisexploitanten

De kermisexploitanten gaan donderdag onder andere in Weert, Groningen, Amsterdam, Breda en Den Haag demonstreren. In de branche is veel onzekerheid en het water staat ook bij hen tot aan de lippen. Het onderhoud en aanpassingen aan de attracties moest deze winter natuurlijk wel gebeuren. Daarom willen zij demonstreren. De actie staat op gepland donderdag 11 maart om 11 uur. Het protest wordt ondersteund door de brancheorganisatie, de Nederlandse Kermisbond (NKB).

Steun van de overheid

De overheid geeft geen steun meer, als kermissen even zijn open geweest. Het kabinet had eerder 10,5 miljoen euro toegezegd aan steun, maar de kermisexploitanten geven aan hiervan nog niets te hebben gezien. Ze zijn het er niet mee eens dat pretparken wel die steun krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio