10.2 C
De Bilt

Hoe kies je een verzuimverzekering?

Verzuimverzekeringen voor je personeel zijn noodzakelijk, je wil niet voor onverwachte kosten komen te staan als het gaat om verzuim. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat één van je medewerkers ziek wordt. Sluit daarom een verzuimverzekering af zodat je zeker weet dat bepaalde kosten worden gedekt. Maar hoe kies je een verzuimverzekering? Waarop moet je letten bij een verzuimverzekering vergelijken? En wat komt er allemaal bij kijken? Lees hier meer over in dit artikel.

Voor wie?

Een verzuimverzekering is geschikt voor iedereen die personeel in dienst heeft. De eerste twee jaar dat je een werknemer in dienst hebt ben je verplicht om minimaal 70% van het loon door te betalen bij ziekte. Dit geldt voor het personeel met een contract voor onbepaalde tijd. Stel je voor dat er in één jaar drie medewerkers langdurig thuis komen te zitten, dan kan dit flink oplopen in de kosten. Daarom is het verstandig om je hiervoor te verzekeren. De verzuimverzekering is vooral handig voor kleinere bedrijven, omdat zij de kosten vaak niet kunnen vergoeden in zulke situaties.

Verzuimverzekering vergelijken

Om een verzuimverzekering te kiezen is het goed om te vergelijken bij diverse aanbieders. Via verzekeringvooruwbedrijf.nl kun je dit bijvoorbeeld doen, je krijgt dan persoonlijk advies om de juiste aanbieder te kiezen. Om verzekeringen te vergelijken heb je wel een aantal gegevens nodig. Zo is het belangrijk om aan te geven wat de bedrijfsactiviteiten zijn, omdat dit verschil kan uitmaken in het contract. Een bouwwerker heeft namelijk meer risico op verzuim dan een accountmanager. Daarnaast is het huidige verzuimpercentage belangrijk en wil de aanbieder weten wat de lonen van jouw medewerkers zijn.

Waar je op moet letten

Bij het kiezen van een verzuimverzekering is het uiteraard handig om te letten op de hoogte van de premie. De hoogte van de premie zal afhankelijk zijn van jouw situatie, maar denk er ook aan dat de premiehoogte misschien wel kan veranderen. Informeer daarom over wat er gebeurt als je nieuwe werknemers erbij krijgt of als werknemers weggaan. Er zijn ook andere kosten die je kunt verzekeren naast het doorbetalen van het loon van je werknemer.

Mogelijk zul je extra kosten moeten maken als je personeel tekort komt in verband met verzuim. Werkgeverskosten kun je daarom ook verzekeren zodat je niet voor een verrassing komt te staan.

Conclusie

Een verzuimverzekering is erg handig voor bedrijven met medewerkers die een contract voor onbepaalde tijd hebben. Het is niet alleen fijn voor jou als werkgever, maar ook voor je medewerkers. Stel je voor dat er meerdere werknemers tegelijk ziek worden en je hierdoor hun lonen niet kunt betalen, dat zou vreselijk zijn voor beide partijen. Kies daarom voor een goede verzuimverzekering en vergelijk verschillende aanbieders.

Let op de prijs van de premie en ga na of deze verandert als er iets in jouw bedrijf verandert. Bij het selecteren van een verzuimverzekering dien je op de hoogte te zijn van het huidige verzuimpercentage, de hoogte van de lonen van de medewerkers en andere gegevens zoals de leeftijden. Deze gegevens heeft de aanbieder nodig om jou van dienst te kunnen zijn.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio