14.8 C
De Bilt

Klaprozenveld bij monument bevrijding in Steenbergen verkocht

Steenbergen – Enkele weken geleden is de gemeenteraad akkoord gegaan met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om het klaprozenveld tegenover het Bevrijdingsmonument in Welberg te kopen. Vandaag vond de officiële eigendomsoverdracht van het veld plaats.

Klaprozenveld symbool voor vrede en vrijheid

Het veld tegenover het Monument wordt elk jaar ingezaaid met klaprozen, als internationaal symbool voor vrede en vrijheid. De plek heeft inmiddels zoveel betekenis voor de gemeenschap gekregen dat Welberg de klaproos heeft geadopteerd als eerbetoon aan de slachtoffers die zijn gevallen bij de bevrijding van Welberg.

Bevrijdingsmonument bij klaprozenveld

Elk jaar worden bij het Bevrijdingsmonument aan de Canadezenweg de gevechten rond Welberg en Steenbergen in oktober en november 1944 herdacht (Slag om de Schelde). De Tweede Wereldoorlog leeft nog steeds bij een groot deel van onze inwoners. “Het is belangrijk om te blijven herdenken. Met de aankoop van het klaprozenveld als plek voor herdenking en bezinning zetten we dat voort,” aldus wethouder Wilma Baartmans (Erfgoed en Monumenten).  

Definitief programma 75 jaar bevrijding

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat West-Brabant werd bevrijd, na zware gevechten in de Slag om de Schelde. Een werkgroep met vertegenwoordigers uit bijna alle kernen van onze gemeente heeft een programma samengesteld om met jong en oud de bevrijding op gepaste wijze te herdenken en te vieren. De voorzitter van de werkgroep, Angelo Somers, overhandigde vandaag symbolisch het eerste exemplaar van de brochure aan wethouder Baartmans.

Brochure

Eerder dit jaar werd het voorlopige programma al in de vorm van een brochure verspreid. Het programma is nu dus definitief en er is een prachtige brochure van gemaakt. Deze is op verschillende plekken in onze gemeente verkrijgbaar. Ook is de brochure te vinden op onze website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio