17.3 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Toe aan een weekendje genieten van muziek en de Limburgse heuvels? Breng dan in de maand september een bezoek aan de Kunstdagen Wittem.

Kunstdagen Wittem is een festival dat plaatsvindt in de historische en monumentale Kloosterbibliotheek van Klooster Wittem, gelegen in het Limburgse Heuvelland. Na de reeks concerten in het voorjaar, staan er in de maand september ieder weekend een tweetal concerten op het programma. Van 2 t/m 24 september kunt u hier genieten van een gevarieerd aanbod cultuuruitingen op het gebied van klassieke-, hedendaagse- en wereldmuziek, beeldende kunst en cultureel erfgoed.

Programma Kunstdagen Wittem

We starten de muzikale maand september met Mike Bodd√© en zijn nieuwe voorstelling: “Ode aan de Dagdroom”(Fantasie bij verveling, inspiratie door leegte). In het tweede weekend is het podium voor de legendarische Nederlandse Gipsy Swing-gitaristmeester, componist, bandleider en arrangeur Lollo Meier. Er staat verder een culinair concert bij Kasteel Elsloo en een tuinconcert door het trio Firasso in de kloostertuin op het programma.

En natuurlijk ontbreekt de traditionele cultuurhistorische wandeling, dit jaar vanuit Ubachsberg, niet. We maken een uitstapje naar de 20er jaren met Lolo Marie & Le Chats Noirs en zangeres Ekatarina & het Hexagon Ensemble presenteren een prachtig programma van Mozart tot Satie. Glow verzorgt met romantische, klassieke muziek bij intiem kaarslicht – 2000 stuks! – het slotconcert eind september.

Kloosterbibliotheek Wittem

Dit alles vindt plaats in de monumentale kloosterbibliotheek in Wittem met zijn bijzondere akoestiek. Deze kloosterbibliotheek werd eind 19e eeuw gebouwd als theologische bibliotheek van het toenmalige grootseminarie. Eind jaren zestig verloor de bibliotheek stilaan deze functie en verdween ze voor ruim dertig jaar in de vergetelheid. Totdat een aantal jaren geleden Klooster Wittem samen met de Provincie Limburg en de gemeente Gulpen-Wittem de handen ineensloegen en – na een grondige renovatie – de fraaie bibliotheek onder andere een concertfunctie gaven, waar de Kunstdagen sinds 2002 gebruik van maakt.

Veel te beleven dus in het Zuid-Limburgse Wittem tijdens de Kunstdagen Wittem. Een unieke mogelijkheid om een concertbezoek te combineren met een wandeling of fietstocht in het Limburgse Heuvelland. Tot dan! Wilt u meer weten of tickets reserveren ga dan naar www.kunstdagenwittem.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio