15.6 C
De Bilt

Kunstgras en het milieu gaan hand in hand

Niets leuker om op te kijken dan een groen gazon in de lente of zomer, daar zijn de meeste mensen het over eens. Hoewel een natuurlijk stukje gras natuurlijk erg mooi is, bestaan er ook heel wat alternatieven. Denk maar aan kunstgras.

Steeds meer mensen kiezen voor een gazon van kunstgras in plaats van echt gras. Naast het feit dat dit kunstmatige gras levensecht oogt en weinig onderhoud vraagt, is het ook met het oog op duurzaamheid een slimme investering. Waarom is dat zo? Hieronder lees je meer.

Wat is kunstgras?

Kunstgras is een kunstmatig alternatief voor echt gras en brengt heel wat praktische en esthetische voordelen met zich mee. Kunstgras bestaat meestal uit kunststofkorrels die gemaakt zijn van polypropyleen, polyethyleen of polyamide.

Enkele voordelen van een duurzaam gazon

Dat kunstgras kopen duurzaam is, is geen geheim. Hieronder lees je meer over de specifieke voordelen van dit soort gras als je je woning of bedrijfspand duurzamer wilt afwerken en inrichten.

1. Het gras is waterdoorlatend

Ten eerste is kunstgras waterdoorlatend, wat niet gezegd kan worden van de meeste soorten straatwerk. Veel mensen die bestrating laten plaatsen in hun tuin of rond de woning hebben last van stilstaand water na een regenbui. Kies je voor kunstgras? Dan weet je zeker dat regen en ander water gemakkelijk wegloopt, net zoals bij gewoon gras.

2. Je hoeft dit gras niet te bemesten

Een belangrijk voordeel van kunstgras ten opzichte van echt gras: je hoeft deze eerste soort niet te bemesten. Als je wilt dat je gazon met echt gras er tijdens de lente en zomer mooi en gezond uitziet, is bemesting vaak een must. Dit kost natuurlijk heel wat geld en het behandelen van je gras zelf neemt ook tijd in beslag.

Met kunstmatig gras weet je zeker dat je van beide meer over hebt. Om nog maar te zijgen van het feit dat de productie van meststoffen veel energie vraagt en de uitstoot van gevaarlijke gassen met zich meebrengt!

3. Het heeft geen water nodig

Nog een belangrijk voordeel van kunstmatig gras? Het heeft geen water nodig. Dit is natuurlijk een troef als je duurzamer wilt wonen en leven. Denk eens aan al die liters water die een echt gazon nodig heeft om tijdens de lente en zomer in topvorm te blijven.

Je kan jezelf heel wat kosten en het milieu heel wat problemen besparen als je in plaats daarvan kiest voor kunstmatig gras, dat zelfs tijdens de droogste zomers prachtig groen blijft.

4. Sommige soorten kunstgras zijn recyclebaar

Ten slotte zijn bepaalde soorten kunstgras recyclebaar. Dit hangt vooral af van de originele structuur van het gras en het gebruikte materiaal. Op het einde van de levensduur van deze matten verwerkt men ze weer tot korrels, om er dan een nieuwe mat van te maken. Met dit soort gras help je het milieu dus zeker een handje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio