16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Lokale partijen Zuid-Holland samen voor verkiezingen als LPZH

Zuid-Holland – Een groep lokale partijen in de provincie Zuid-Holland hebben gezamenlijke een provinciale partij opgericht, ook Leefbaar Krimpen is lid van de LPZH en levert zelf ook kandidaten voor de kieslijst voor de provinciale verkiezingen.

Lokale geluid juist in provincie laten horen

De lokale partijen binnen LPZH willen dat het lokale geluid gehoord wordt in de provincie. Zij willen verder gaan dan lokale invloed, zonder daarbij de lokale principes te verloochenen. Deze partijen zien dat veel onderwerpen die inwoners direct raken buiten de besluitvorming van de lokale gemeenteraad vallen.

LPZH ziet invloed op lokale besluiten

Steeds meer besluiten die lokaal invloed hebben worden in de provincie genomen. De provincie stelt structuurplannen vast en besluit hoe wegen lopen en waar gemeenten huizen en kantoren mogen bouwen. De gemeenten moeten daar hun beleid op aanpassen. Daarnaast bepaalt de provincie op welke plaatsen windmolens worden geplaatst en houdt zij toezicht of bedrijven zich aan de voorschriften houden, zoals de lozing van GenX in het drinkwater in ons rivierwater. Deze stoffen komen in de Maas, Lek en Hollandsche IJssel terecht  Zomaar wat onderwerpen waarover de provincie (vaak) het laatste woord heeft.

In tegenstelling tot landelijke partijen, die van bovenaf bepalen wat er moet gebeuren, willen de lokale partijen verenigd in LPZH het geluid van onderaf laten horen. Vanuit de bewoners. Dit is precies zoals zij dat nu succesvol doen in de vele gemeentes waarin zij actief zijn.

De LPZH streeft geen ideologie na, maar de belangen van diverse lokalen partijen. Daarom beoordelen wij plannen of ze praktisch uitvoerbaar en betaalbaar zijn. In het belang van iedereen. En vooral willen wij kijken hoe we het onafhankelijke belang van de lokale kiezers kunnen waarborgen. In een duidelijk filmpje legt de LPZH uit waarvoor zij staan.

Jeffrey van der Elst uit Krimpen op plek 2

Lijsttrekker namens de Lokale Partijen Zuid-Holland is voormalig wethouder Bernard Minderhoud. Tweede op de kieslijst van de LPZH is Jeffrey van der Elst, nu fractievoorzitter namens de lokale partij Leefbaar Krimpen. Van der Elst richt zich tijdens de campagne met name op Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en de Krimpenerwaard.

Teveel over Eerste Kamer en niet eigen achtertuin

Van der Elst (LPZH)   “Het gaat in de media teveel over de 1e Kamer en niet over uw achtertuin, oftewel de provincie”. Volgens de LPZH moeten de verkiezingen gaan over het effect op de directe leefomgeving en niet om landelijke, voornamelijk politieke (Tweede Kamer) belangen. De LPZH heeft een heldere boodschap: “Een stem op de provinciale lokale partij is een stem op uzelf“.

Lokale partijen kijken met andere bril

Van der Elst; “De lokale partijen in ons land waren bij de gemeente verkiezingen goed voor 34% van de stemmen, daarom moeten de lokale partijen ook hun geluid, namens al die stemmers ook in de provincie laten horen. Een lokaal geluid is hard nodig, aldus Van der Elst’ ‘, Inwoners willen niet verrast worden door een windmolen in de achtertuin of gif in hun rivierwater, buiten onze inwoners om bepaald door de provincie, het gaat hier om wat de inwoner van onze provincie de komende vier jaar graag wenst in zijn of haar directe leefomgeving.

Programmapunten

De LPZH wil onder andere een verlaging van de zgn. provinciale opcenten (belastingen), betere mobiliteit, gratis OV voor ouderen in de daluren en een betere bereikbaarheid, ook is de LPZH voorstander van de bouw van meer betaalbare woningen, uitbreiding van recreatie en natuurgebieden, aanpak van het woningen tekort en versterken van de provinciale economie.  Voor het volledige programma http://vlpzh.nl/partijprogramma/ De lokale provinciale partijen in al onze provincies zijn vertegenwoordigd in de eerste kamer via de OSF (Onafhankelijke SenaatsFractie).  De LPZH is aangesloten bij de OSF. De OSF controleert en beoordeeld de voorstellen van de tweede kamer . Kortom nog meer redenen om te stemmen op de LPZH.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio