11.5 C
De Bilt

Materialen voor keukenwerkbladen: welke opties zijn er? 

Het uitzoeken van een keuken is natuurlijk reuze leuk. Wie weet heb je na de renovatie of verbouwing ineens veel meer werkruimte op het aanrecht. Die ene geliefde wijnklimaatkast begint er nu toch echt aan te komen. Of je neemt afscheid van koken op gas en krijgt daardoor een prachtig fornuis dat werkt op inductie. Maar er zijn nog veel meer keuzes die je mag maken. Het uitzoeken van een keukenwerkblad is daar een goed voorbeeld van. Ben je benieuwd naar welke opties er zoal zijn? We lichten de drie meest geliefde keuzes van dit moment verder voor je toe in dit blog. 

Een stoere look door te kiezen voor een werkblad van beton 

Heb je altijd al gedroomd van een keuken in een stoere en industriële look? Dan kan het zomaar zo zijn dat je toekomstige keuken een keukenblad van beton krijgt. Dit materiaal leent zich daarnaast ook erg goed voor een keuken in bijvoorbeeld een Japandi of een Scandinavische stijl. Het beton wordt voorzien van een speciale coating, zodat het makkelijk af kan worden genomen en dat vlekken niet in het materiaal kunnen trekken. En dat is wel zo fijn om te weten natuurlijk. 

Haal een vleugje luxe in huis met een keukenwerkblad van marmer 

Daarnaast is er een andere belangrijke trend gaande, die je zeker eens een keer verder moet onderzoeken. Marmer is vandaag de dag namelijk niet meer weg te denken in de keukenwereld. Het zorgt voor een enorm luxe uitstraling. En doordat de marmer in verschillende kleuren en patronen te verkrijgen is, kan het perfect af worden gestemd op je eigen smaak. Let er wel op dat het natuurlijk materiaal is en dat producten zoals citroen en (rode) wijn snel vlekken in het materiaal achter kunnen laten. Dus ga je lekker kokkerellen in de keuken, zorg er dan altijd voor dat het blad mooi en schoon blijft en verwijder gemorste vloeistoffen direct. 

Praktisch en zeer duurzaam: zo beschrijf je een composiet werkblad het beste 

Breng je een keer een bezoek aan een keukenwinkel, bekijk dan ook zeker eens een blad dat gemaakt is van composiet. Dit is een uiterst robuust materiaal en het is in ontelbaar veel kleuren en afwerkingen te verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld ook die ene gewilde marmerlook uitzoeken als je gaat voor composiet. Ook is het een erg duurzaam materiaal, waardoor het bestand is tegen intensief gebruik op de lange termijn. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio