Middelburg onder water

MIDDELBURG – Beeldend kunstenaar, designer en roemruchte architect Daan Roosegaarde (1979) wil na Madrid en Manchester nu de Markt in Middelburg onder water zetten. Virtueel wel te verstaan, dankzij zijn kunst- en techniekproject Waterlicht. Het is een topinstallatie van internationale allure en te zien van woensdag 1 november tot en met zaterdag 4 november. 

Van 21 tot 23 september was de digitale installatie Waterlicht van de Dutch designer nog te zien in Manchester. En zaterdag 21 oktober kon het publiek in het centrum van Madrid zich vergapen aan het project. In Amsterdam kwamen zelfs meer dan 60.000 mensen op één avond naar Waterlicht kijken. Niet voor niets won Roosegaarde voor zijn ‘techno-poëzie’, de verbinding tussen technologie en ideologie, diverse design en innovatie awards.

Kunstproject

Via zijn kunstproject Waterlicht wil Roosegaarde mensen laten ervaren hoe Nederland er zonder waterwerken uit ziet. Lopend onder Waterlicht ervaren bezoekers volgens hem in een droomlandschap de kracht en poëzie van het water. Daarnaast is het een onheilspellende waarschuwing voor het stijgen van de zeespiegel en vooral een oproep om daar iets tegen te doen.

Golvende lijnen

De installatie op de Markt in Middelburg bestaat uit golvende lijnen van licht die gemaakt zijn met moderne LED-technologie, lenzen en software. Waterlicht is te zien op een hoogte van ruim drie meter, een waterniveau waardoor grote delen van Zeeland onder water zouden verdwijnen als er geen dijken en duinen waren.

800 jaar stadsrechten

Aanleiding voor Waterlicht is de viering van 800 jaar stadsrechten voor Middelburg. Waterlicht is van 1 tot en met 4 november te zien tussen 18.30 en 23.30 uur op de Markt in Middelburg. Dit bijzondere spektakel is interessant voor alle leeftijden en gratis toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img