7.7 C
De Bilt

Natuurwerkdag 3 en 4 november: heel Nederland zet zich in voor natuur en klimaat

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november zijn in het hele land natuurklussen te doen op de Natuurwerkdag, die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel. Iedereen kan de handen uit de mouwen steken om bij te dragen aan een groene leefomgeving, door bijvoorbeeld te helpen met wilgen knotten, bomen en bollen planten, poelen schoonmaken, snoeien of insectenhotels te bouwen.

Ook dit jaar verwachten we ruim 15.000 deelnemers die meedoen aan meer dan 500 verschillende natuurklussen in het hele land. De dag valt dit jaar in de Nationale Klimaatweek en biedt een kans om zorgen over het klimaat om te zetten in actie.

Natuurwerkdag: samen voor een groene leefomgeving

De organisatie van de Natuurwerkdag onderstreept het belang van de inzet en samenwerking van vrijwilligers voor de natuur en het landschap. “Het thema van de dag dit jaar is samen. Alleen samen vergr oten we onze positieve impact en krijgen we de natuurklussen gedaan”, aldus Sascha van Breukelen van LandschappenNL. “De Natuurwerkdag is een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten en samen met anderen iets te doen voor natuur bij jou in de buurt. Iedereen is welkom om mee te doen, je hebt geen ervaring nodig om te komen klussen op de Natuurwerkdag. Kom samen met je vrienden, buren, familie of sportteam en help een handje mee.” 

Biodiversiteit en klimaat

De klussen op de Natuurwerkdag dragen bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te va ngen. Gezonde natuur helpt om hittestress te voorkomen en zorgt voor wateropvang in tijdens van extreme regenval. Mede dankzij vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van een groene en gezonde leefomgeving. 

Doe mee op 3 en 4 november

Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Zoek op de website een natuurklus bij jou in de buurt en meld je aan.

Informatie

Voor meer informatie kijk op www.natuurwerkdag.nl. Ook te volgen op Instagram en Twitter @natuurwerkdag. De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL. 

De dag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio