1.7 C
De Bilt

Nidovirussen! Koning opent online wetenschappelijk symposium

Koning Willem-Alexander opent maandagmiddag 7 juni NIDO2021, de vijftiende editie van het  internationale Nidovirus Symposium. Nidovirussen vormen een orde van virussen en deze bevat een familie waartoe ook het coronavirus behoort dat de huidige COVID-19 pandemie veroorzaakt.

Nidovirussen 

De Koning opent het online symposium en woont de keynote lezing bij over de oorsprong van het COVID-19 virus en de ontwikkeling van vaccins. Ruim één jaar na de identificatie van het coronavirus COVID-19 is door wetenschappelijk onderzoek al veel bekend over zowel het virus als het grillige ziekteverloop dat het veroorzaakt. Tijdens het tweedaags symposium delen wetenschappers uit de hele wereld de meest recente resultaten van hun onderzoeken naar nidovirussen. Het symposium, dat elke drie jaar plaatsvindt, wordt dit jaar georganiseerd door de Universiteit Utrecht, het Erasmus MC en het Leids Universitair Medisch Centrum.

In achtneming van de maatregelen

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio