14.9 C
De Bilt

Nieuwe eettafel kopen? Wij helpen je!

De eettafel is steeds vaker de centrale plek in huis. We eten er niet alleen aan, maar we gebruiken de tafel nog voor zoveel meer! Denk bijvoorbeeld aan die gezellige borrel met vrienden, de kinderen die er hun huiswerk maken of de spelletjes die je speelt met het gezin. Het is daarom heel normaal dat je toe bent aan een nieuwe tafel. Of het nu gaat om vervanging of omdat je een keer iets anders wil. Maar waar begin je als je een nieuwe eettafel zoekt? Wij helpen je verder!

1. Hoogte x breedte x lengte

De eerste stap is om de gewenste maten te weten. Want met hoeveel mensen wil je aan de eettafel kunnen zitten? Moet de eettafel 5 meter zijn? Of is dat veel te groot en ga je liever voor een tafel van 3 meter? Meet dit van te voren goed op, zodat de eettafel voldoet aan je wensen, maar ook past in de beschikbare ruimte.

Daarna kun je opmeten hoe hoog de tafelpoten moeten zijn. Anders passen je (nieuwe) eetkamerstoelen misschien niet onder de tafel. Dit is nog belangrijker wanneer je een eetkamerstoel voor lange mensen hebt of wil kopen. De afmetingen van deze stoel zijn in dat geval anders dan die van een doorsnee stoel. Kijk ook direct hoe dik het tafelblad mag zijn. Dit heeft ook invloed op of de stoel wel of niet onder de tafel geschoven kan worden.

2. Wat zijn de gewenste vormen?

Weet je al of je een ronde tafel wil? Of ga je toch liever voor een ovale tafel? Voor deze vormen heb je voldoende ruimte nodig. Misschien ga je daarom liever voor een rechthoekige tafel. Er zijn nog veel meer vormen. Dus welke past bij jou?

Wanneer we zeggen dat je een vorm van een tafelblad moet kiezen, dan ligt dan klinkt dit direct logisch. Maar wist je dat je de vorm van het onderstel ook kunt kiezen? Zo heb je bijvoorbeeld een X-poot, een N-poot en een U-poot.

Doe daarom van te voren voldoende inspiratie op. Neem online een kijkje op Pinterest, Google of Instagram. Maar vergeet vooral niet om inspiratie op te doen bij showrooms.

3. De kleur van de eettafel

Nu je weet welke tafel je wil, is het ook belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Ga je voor een donkere kleur? Of past een lichte kleur beter? Kijk goed welke kleur het beste tot zijn recht komt in jouw interieur.

Ben je geïnspireerd?

Ben je helemaal enthousiast geworden om een nieuwe eettafel te kopen? Mooi! Let er wel op dat jij je niet laat verleiden door mooie prijzen en praatjes. Doe vooraf onderzoek en lees de reviews. Op deze manier krijg je geen spijt van je nieuwe eettafel!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door de Marketing Reus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio