13.6 C
De Bilt

Verwerk voor je nieuwe keuken deze trends in het ontwerp

Kies jij net als een groot aantal andere Nederlandse huishoudens voor een nieuwe keuken in huis? Een keuken kopen vergt de nodige voorbereiding. Heb je al nagedacht over de kleuren die je wilt combineren? Welke materialen verwerk je in het ontwerp van de keuken? Wat zijn apparaten die wat jou betreft niet mogen ontbreken? Kies je voor houten planken aan de muur met geïntegreerde led verlichting? Het zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die je jezelf bij het ontwerpen van een nieuwe keuken kunt stellen. 

In dit artikel lees je meer over de laatste trends op het gebied van keukens. Het kan handig zijn om zelf alvast eens rond te kijken op blogs en de websites van diverse keukenzaken. Dit geeft een beeld van de combinaties van materialen en kleuren die je zou kunnen overwegen voor je eigen keuken. Denk aan een natuurlijk keukenblad van composiet, in combinatie met stijlvolle zwarte keukenkasten en verschillende goudkleurige details. Het gebruik van natuurlijke materialen in keukens is een van de trends uit de afgelopen maanden. 

Moderne kookplaten en kranen in nieuwe keukens 

Naast het gebruik van verschillende natuurlijke materialen in het ontwerp van een nieuwe keuken, wint ook de moderne apparatuur aan populariteit. Waar voorheen standaard voor een pompeuze afzuigkap aan de muur werd gekozen, kiest men tegenwoordig vaker voor een inductie kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem. Een stijlvolle toevoeging aan iedere keuken, waarbij het afzuigsysteem minstens zo goed functioneert als een klassieke afzuigkap met filter. Naast deze inductie kookplaten is ook de kokend water kraan van onder meer Quooker in trek. Het biedt veel voordelen om zo’n kraan in je keuken te hebben. Denk alleen al aan het feit, dat je de waterkoker niet langer op het aanrecht hoeft te laten staan. 

Keukens met een luxe uitstraling 

De combinatie van natuurlijke materialen als composiet en graniet met moderne apparatuur als de kookplaat met afzuiging, maakt dat keukens al snel een moderne, chique uitstraling krijgen. Die luxe uitstraling wordt versterkt door deze natuurlijke materialen te combineren met bijvoorbeeld enkele gouden elementen. Denk aan een goudkleurige kraan, een goudkleurige spoelbak of handgrepen op kasten in een gouden kleur. Overigens wordt niet standaard voor handgrepen op kasten gekozen; ook de greeploze keuken past goed bij de moderne look die men nastreeft. Naast de goudkleurige kraan wordt ook de zwarte kraan steeds vaker gebruikt. Het is een goed alternatief voor de traditionele zilverkleurige kraan. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio