14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Oproep voor trompettisten: Speel signaal Taptoe op 4 mei

Binnenland – Trompettist, muziekdocent en dirigent Harmen Klaver roept trompettisten via Facebook op om op 4 mei om 19.58 uur het signaal Taptoe Infanterie te spelen. Dit signaal Taptoe kun je ten gehore brengen in je tuin, in de straat, op een plein, bij een verzorgingshuis, ziekenhuis of vanaf een kerktoren. “Laten we 75 jaar vrijheid zo gedenken en ondanks de crisis invulling geven”.

Veel animo van trompettisten

De oproep is al zo’n al 16 duizend keer gedeeld op Facebook. Aan de oproep om op 4 mei om 19.58 het signaal Taptoe uit te voeren, wordt goed ontvangen en al vele muzikanten hebben toegezegd om hier aan mee te doen.
“Laten we op een ludieke wijze 75 jaar bevrijding herdenken. Vrijheid ervaren in onze samenleving. Dank jullie allemaal. Sterkte in deze tijd.” zegt Klaver op zijn Facebook.

Taptoesignaal op 4 mei mag van Defensie

Er was op Facebook een discussie ontstaan, of het Taptoesignaal wel door iedereen gespeeld mag worden. Klankwijzer.nl heeft dit daarom nagevraagd bij defensie. Volgens de woordvoerders van de Militaire Muziek van de Nederlandse Krijgsmacht is iedereen vrij om het Taptoesignaal te spelen. Volgens een aantal mensen zou het Taptoesignaal niet gepast zijn om door iedereen op elke hoek van de straat gespeeld te worden. Menig (beroeps)trompettist speelt het niet vanwege de beladen emotie. Alleen bij officiële herdenkingen is de uitvoering van het signaal voorbehouden aan muzikanten van de militaire kapellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio